به گزارش خبرگزاری دانا ، به نقل از راسخون ؛ خرما میوه ی بی نظیری است که علاوه بر دارا بودن خواص مفید و ارزش غذایی بالا ، هسته ی آن نیز مانند دارو عمل می کند و در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود.
پژوهشگران در طب سنتی فواید بی شماری را برای هسته ی خرما بر شمرده اند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
التیام زخم ها
یکی از خواص هسته ی خرما التیام و بهبود سریع زخم هاست. برای این منظور ابتدا هسته ی خرما را بسوزانید و بعد از سرد شدن ، آن را در هاون سنگی بکوبید و پودر آن را در محل زخم بگذارید.
تقویت بینایی و درمان آبریزش چشم
یکی از خواص هسته ی خرما درمان آبریزش چشم ناشی از حساسیت به نور ، حساسیت های فصلی و دارویی است . هم چنین سرمه تهیه شده از هسته ی خرما همانند خرما می تواند به تقویت بینایی کمک کند. برای این منظور می توانید ابتدا چند هسته ی خرما را با هاون بکوبید تا کاملا پودر شوند ، سپس آن هارا با یک لیوان آب بجوشانید و صاف کنید و با آب آن چشم هایتان را شستشو دهید.
تسکین درد های مفصلی
استفاده از بخور هسته ی خرما به تسکین درد های مفصلی و استخوانی کمک می کند. هم چنین خوردن هسته ی آن به صورت حریره یا افزودن آن به غذا ، به دلیل دارابودن مواد معدنی بسیار مانند آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز و ویتامین های آ، ب و ای برای تقویت استخوان ها و کمک به مبتلایان بیماری های روماتیسمی مفید است.
درمان اسهال مزمن
هسته ی خرما خاصیت ضد عفونی کنندگی زیادی دارد و به از بین بردن باکتری های مضر و بیماری زای دستگاه گوارش کمک می کند. برای این منظور می توانید با پودر هسته ی خرما حریره تهیه کنید و به فرد بیمار بدهید.
افزایش شیر مادر
هسته ی خرما باعث افزایش شیر مادر می شود. بنابراین زنان شیرده باید در هفته چند بار ، هسته ی خرما را کوبیده و میل نمایند.
تقویت سیستم ایمنی و اعصاب
هسته ی خرما سرشار از مواد آنتی اکسیدان است و به دلیل مواد معدنی بی شماری که دارد ، در تقویت سیستم ایمنی بدن و آرامش اعصاب تأثیر دارد.
افزایش میزان تستوسترون
تحقیقات نشان می دهد ترکیبات شیمیایی موجود در هسته ی خرما مانند روی ، اسید پالمیتیک و لینولئیک بر افزایش هورمون تستوسترون و سلول های جنسی مؤثر عمل می کند.