در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۷۰۹۰۳
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۳
در نشست کمیته آموزش، تحقیقات و فناوری کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ تاکید شد؛
در نشست کمیته آموزش، تحقیقات و فناوری کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ بر حمایت از دستاورهای جهاددانشگاهی تا رسیدن به مرحله تولید صنعتی، تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری دانا دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی با حضور در کمیته آموزش، تحقیقات و فناوری کمیسیون تلفیق بودجه سال 1401  کشور با اشاره به توانمندی های جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف، اظهار کرد: جهاددانشگاهی بر اساس ماموریتی که بر عهده دارد و تلاش در زمینه تبدیل دانش به فناوری، فعالیت های متعددی را در حوزه های مختلف در حال انجام دارد و بسیاری از فناوری ها و محصولات جهاددانشگاهی نیز در راستای حل مشکلات موجود کشور است.

وی افزود: در حوزه اصلاح نژاد دام های سبک و سنگین کار با موفقیت در حال انجام است و در به نژادی گام، کار انجام شده است و این توانمندی وجود دارد که در زمینه اصلاح نژاد اسب، شتر و دیگر دام های سبک و سنگین نیز با حمایت مجلس شورای اسلامی کار به انجام برسد.

دکتر طیبی تصریح کرد: پرورش ماهی در قفس دیگر پروژه ای است که از سوی جهاددانشگاهی در حال انجام است. در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده بود که 200 هزار تن در سال تولید ماهی از سوی جهاددانشگاهی انجام شود و در حال حاضر دانش تولید تور و پرورش بچه ماهی را به دست آورده ایم و این کار نیز باید با حمایت های مجلس شورای اسلامی وارد مرحله صنعتی شود. جهاد دانشگاهی در بحث امنیت غذایی کشور توانمندی های خوبی در اختیار دارد و لازم است حمایت شود تا کار به سرانجام برسد.

رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده بود که ناوگان ریلی کشور به هدف تولید داخل تا 85 درصد برسد و در این زمینه نیز جهاد دانشگاهی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک رام قطار مترو را تولید کرد که این قطار 85 درصد ساخت داخل است. اکنون باید حمایت شود تا قرارداد تجهیز واگن با جهاد دانشگاهی منعقد شود، زیرا دانش ساخت در اختیار جهاد دانشگاهی است؛ در حالی که نگران هستیم مجدد شاهد خرید خارجی در این بخش باشیم و مجلس شورای اسلامی باید جلوی این موضوع را بگیرد.

وی افزود: دانش کسب شده در بخش سیستم رانش را می توانیم برای قطارهای بین شهری نیز به کار بگیریم و در حال حاضر جهاد دانشگاهی آمادگی دارد یک رام قطار با 3 تا 5 واگن با سرعت 350 کیلومتر را برای مسیرهای بین شهری بسازد و این پروژه نیازمند حمایت ویژه مجلس است.

دکترطیبی با تاکید بر اینکه اپراتورهای تلفن همراه فوق العاده استراتژیک هستند، افزود: در زمینه ساخت تجهیزات مخابراتی و تلفن همراه نیز فعالیت های خوبی انجام شده است و در حال حاضر آنتن های اکتاو 1 را با موفقیت ساخته ایم و این تجهیزات هم اکنون در حال استفاده هستند.

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به فعالیت های این نهاد در زمینه پزشکی، گفت: در زمینه درمان ناباروری در حال حاضر 10 مرکز درمان ناباروری از جمله رویان و ابن سینا ذیل جهاد دانشگاهی در استان های مختلف کشور فعالیت می کنند و با وجود 100 مرکز درمان ناباروری دولتی و خصوصی در کشور، حدود 50 درصد بار درمانی در این بخش را جهاددانشگاهی به دوش می کشد. آمادگی داریم در راستای قانون جوانی جمعیت و در صورت حمایت مجلس شورای اسلامی در هر استان کشور یک مرکز درمان ناباروری راه اندازی کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین نیازهای کشور در بخش پزشکی، زخم پوش ها هستند که عمدتا وارد می شوند و بیماران بسیاری از جمله بیماران دیابتی، زخم های بستر، زخم های ناشی از سوختگی و موارد مشابه به این زخم پوش ها نیاز دارند. در این زمینه سه تکنولوژی مرتبط را به دست آورده ایم و این کار نیز باید وارد مرحله تولید صنعتی شود.

رییس جهاددانشگاهی گفت: اصلاح نظام جامع هدایت شغلی نیز فعالیت دیگری است که جهاد دانشگاهی می تواند در این زمینه ماموریت کلان بر عهده بگیرد. لازم است استعدادهای دانشجویان شناسایی شود و در زمینه هایی که علاقمند هستند، هدایت شوند و با تعریف دوره های تکمیلی، این افراد برای آینده شغلی خود توانمند شوند.

وی با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی راه های پیشرفت کشور را به صورت میانبر طی می کند، افزود: جهاددانشگاهی مجموعه ای است فرهنگی، علمی و فناورانه با روحیه جهادی که بر اساس رویکری که در زمینه تبدیل دانش به فناوری دارد، بر اساس قانون به عنوان نهاد عمومی غیردولتی تعیین شده است. هر میزان بودجه ای که در اختیار جهاد دانشگاهی قرار گرفته است نیز سه تا پنج برابر ارزش افزوده ایجاد شده است و به همین دلیل انتظار می رود مجلس شورای اسلامی نیز با حمایت های خود از جهاد دانشگاهی، مسیر تحقق اهداف این نهاد انقلابی را هموارتر کند.

دکتر حبیب الله دهمرده، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست با اشاره به فعالیت های موفق جهاددانشگاهی در نقاط مختلف کشور، گفت: جهاددانشگاهی و فعالیت های این نهاد به اندازه کافی شناخته شده هستند و این مجموعه در بسیاری موارد که کشور دچار مشکلاتی بوده است، به خوبی ورود کرده و مساله را حل کرده است.

همچنین دکتر محمد وحیدی، دیگر عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست اظهار کرد: با توجه به نوع فعالیت جهاددانشگاهی و همچنین وسعت این فعالیت ها، لازم است از این مجموعه هرچه بیشتر حمایت شود و در بودجه سال 1401 نیز ردیف های این نهاد مورد حمایت قرار گیرند. نکته دیگر اینکه مشخص شود فعالیت های جهاددانشگاهی در بخش های مختلف، دقیقا تا چه زمانی کاملا صنعتی می شوند، زیرا مجلس برای حمایت از پروژه های جهاد دانشگاهی باید بازه زمانی لازم تا صنعتی شدن این پروژه ها را نیز بداند. کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری نیز از جهاد دانشگاهی حمایت خواهد کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر