در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۷۲۴۳۲
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۳
انتخاب رژیم غذایی سالم می‌تواند به شما در داشتن و حفظ فشار خون مناسب کمک کند.
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از سلامت نیوز؛ رژیم غذایی می‌تواند تاثیر زیادی بر فشار خون شما داشته باشد، فشار خون در واقع فشاری است که به دیواره رگ‌های خونی وارد می‌شود.
 
فشار خون بالا یا پرفشاری خون بین۴۷ درصد افراد بزرگسال شایع است. فشار خون بالا می‌تواند به مرور زمان باعث بروز مشکلاتی در سلامتی از جمله بیماری قلبی و سکته شود.
 
به ویژه غذا‌های شور می‌توانند باعث فشار خون بالا شوند. وقتی نمک می‌خورید، بدن مایعات بیشتری را جذب می‌کند و حجم و فشار خون شما را افزایش می‌دهد. غذا‌های شیرین و غذا‌های حاوی چربی‌های اشباع شده نیز می‌توانند فشار خون را افزایش دهند.
 
از سوی دیگر، داشتن یک رژیم غذایی سالم برای قلب می‌تواند به شما در داشتن و حفظ فشار خون مناسب کمک کند.
 
توصیه انجمن قلب آمریکا (AHA) به عنوان یک منبع موثق اگر فشار خون بالا دارید، این است که مقادیر زیادی از میوه ها، سبزیجات، پروتئین بدون چربی و غلات کامل را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
 
در عین حال، AHA توصیه می‌کند مصرف غذا‌هایی مانند: گوشت قرمز، نمک (سدیم)، غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که حاوی قند‌های افزودنی هستند و می‌توانند فشار خون شما را بالا ببرند محدود کنید.
 
یکی از برنامه‌های غذایی سالم برای قلب رژیم DASH است که منبع معتبر AHAT برای کمک به مدیریت فشار خون آن را توصیه می‌کند. DASH مخفف "رویکرد‌های غذایی برای توقف فشار خون بالا” است و از منبع معتبر در سال ۱۹۹۰ معرفی شده است.
 
هدف این رژیم گنجاندن ۴۷۰۰ میلی گرم از منابع مطمئن پتاسیمی در روز و در عین حال کاهش میزان سدیم در رژیم غذایی است که نهایتا به کاهش فشار خون کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که این رژیم غذایی سبب کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا و همچنین در افراد بدون این بیماری می‌شود.
 
این رژیم شامل مصرف مواد غذایی زیر می‌شود:
 
میوه‌هایی مانند سیب، موز و توت فرنگی
 
سبزیجاتی مانند بروکلی، لوبیا سبز و هویج
 
آجیل، مانند بادام و گردو
 
حبوبات و دانه ها، مانند لوبیا، عدس و تخمه آفتابگردان
 
غلات کامل، مانند ماکارونی گندم کامل، برنج قهوه‌ای و بلغور جو دوسر
 
لبنیات کم چرب مانند شیر بدون چربی و پنیر کم چرب
 
پروتئین بدون چربی، مانند مرغ یا ماهی بدون پوست
 
تعداد وعده‌های هر کدام از این مواد غذایی به کالری مورد نیاز روزانه شما بستگی دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: فشار خون
ارسال نظر