فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ همه ی ما در زندگی با تصمیم های کوچک و بزرگی مواجه می شویم که گریز از آن ها ممکن نیست. گاهی تصمیم گیری بر سر مسائل مهم زندگی ، فکر کردن به پیامدهای یک تصمیم ، ترس از پشیمان شدن یا یک انتخاب غلط می تواند آنقدر فکر شمارا مشغول کند که دچار اضطراب شوید و قدرت تصمیم گیری تان را از دست بدهید. دراین مواقع بهتر است به جای اینکه در برابر تصمیمات زندگی تسلیم شوید یا بیش از حد به ابعاد تصمیمات زندگی تان فکر کنید ، به راه هایی برای بهبود مهارت تصمیم گیری بیاندیشید.
راه کارهای زیر به شما کمک می کنند تا مهارت های تصمیم گیری تان را بهبود بخشید:
مزایا و معایب را بسنجید
قبل از گرفتن تصمیم نهایی ، برای اطمینان از اینکه بهترین تصمیم را خواهید گرفت ، حتما مزایا و معایب را بسنجید و نتیجه ی احتمالی را بررسی کنید. این روش به شما کمک می کند فرصت هارا دریابید یا با چیز هایی آشنا شوید که به واسطه ی ترجیح یک تصمیم بر تصمیمات دیگر ممکن است آن ها را از دست بدهید.
گزینه های تصمیم گیری تان را محدود کنید
برای ساده کردن تصمیم گیری ، گزینه هارا محدود کنید. هرچه گزینه های پیش رو بیشتر باشند ، گرفتن تصمیم نهایی سخت تر خواهد بود. چون معمولا اغلب ما پس از تصمیم گیری نهایی ، فورا به تمام احتمالات از دست رفته فکر می کنیم و نگران این هستیم که شاید می توانستیم تصمیم بهتری بگیریم و نگرفتیم. درمقابل هرچه گزینه های انتخاب کمتر باشند ، آرامش خاطر ما نیز بیشتر خواهد شد.
زمان را مدیریت کنید
سعی کنید بهترین زمان را برای تصمیم گیری انتخاب کنید.مدیریت زمان این امکان را به شما می دهد برای انتخابی صحیح و منطقی هرگز دچار شکست ، تردید اضطراب و محدودیت نشوید.
مسئولیت تصمیم تان را بپذیرید
مسئولیت پذیری تصمیمات شما تنها برعهده ی خودتان است. حتی اگر برای تصمیم گیری از روش مشورت با دوستان یا یک گروه نیز کمک گرفته باشید ، باز هم درنهایت این شما هستید که تصمیم می گیرید و با تصمیم گیری نهایی ، مسیر موفقیت تان را ترسیم می کنید. پس مسئولیت پذیر باشید و از عواقب تصمیمات تان فرار نکنید.
اطلاعات خودرا برای تصمیم گیری افزایش دهید
اطلاعات شما نقشه راه شما هستند. در یافتن بهترین نقشه دقت لازم را به خرج دهید. به یاد داشته باشید در صورتی که اطلاعات خوبی را در رابطه با یک موضوع جمع آوری کنید ، قطعا رسیدن به یک نتیجه تصمیم گیری موفق دور از انتظار نخواهد بود.
با یک فرد آگاه و با تجربه مشورت کنید
مشورت با یک فرد آگاه چیزی بیش از پرس و جو درباره ی حقایق و تدارکات پیش از تصمیم گیری است. علاوه بر این به بهبود مهارت تصمیم گیری شما در آینده کمک می کند .درواقع مشورت کردن با فرد آگاه به شما اعتماد و اطمینان می دهد که درنهایت به درستی تصمیم بگیرید.
روی اشتباهات تان تمرکز نکنید
بزرگ ترین مانع تصمیم گیری درست این است که خودتان را به خاطر اشتباهات گذشته سرزنش کنید . زندگی کردن با تشویش و پشیمانی از تصمیمات گذشته ، به توانایی تصمیم گیری سریع و مؤثر شما در آینده آسیب می رساند، بنابراین به جای تمرکز روی اشتباهات و شکست های گذشته ، قاطعانه تصمیم بگیرید و هنگامی که تصمیم تان را به سامان رساندید ، به گذشته فکر نکنید.