در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۸۲۲۰۸
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۵
مسئولیت پذیری کودک
نویسنده: فاطمه ترکاشوند
کودکان با داشتن حس مسئولیت پذیری قوی معمولاً پله‌های ترقی را به سرعت بالا می‌روند و به همین جهت است که احساس ارزشمند بودن به آنها دست می‌دهد و در نتیجه عزت نفس آنان نیز به طور چشمگیری تقویت می شود.

فاطمه ترکاشوند- کارشناس ارشد مشاوره-خبرگزاری دانا(گروه سبک زندگی): طبیعتاً فردی که مسئولیت پذیر است در امور زندگی و آینده اش به موفقیت نسبتاً بیشتری دست پیدا می کند. مسئولیت پذیری در کودک موجب می‌شود اعتماد به نفس آنان به شدت بالا رفته و شرایط روحی بهتری در اثر این حس مثبت و مفید واقع شدن پیدا کنند. علاوه بر این، کودکان با داشتن حس مسئولیت پذیری قوی معمولا پله‌های ترقی را به سرعت بالا می‌روند و به همین جهت است که احساس ارزشمند بودن به آنها دست می‌دهد و در نتیجه عزت نفس آنان نیز به طور چشمگیری تقویت می شود. در قدم اول مسئولیت را به‌عنوان یک لذت برای کودک‌ تعریف کنیم نه به عنوان یک اجبار. فقط کافی‌ است به او یاد بدهیم این قدرت را دارد که تأثیر مثبتی روی دنیا بگذارد.

در تربیت سالم و درست کودک حفظ ارتباط عاطفی مناسب با کودک یکی از موثرترین روشهای تاثیر گذاری و از راه حلهای  مناسب محسوب می شود. اگر واقعا کودکتان مسئولیت در کارهایش ندارد نیاز نیست او را با این اسم خطاب کنید؛ بلکه این مهارت را در او افزایش می دهید،زیرا اگر او به این باور برسد که حرف والدین درست است  تغییر این دید و نگرش در او بسیار سخت می شود.

-کودک باید یاد بگیرد خودش وسایل یا خراب‌کاری‌هایش را جمع کند در حقیقت مسئولیت کارش را بر عهده بگیرد.به عنوان مثال: وقتی فرزندتان اسباب بازیهایش را سر راه رها می‌کند، اسباب بازی ها را به دست او بدهید و از او بخواهید آنها را سر جایشان بگذارد، با مهربانی به او بگویید: «همیشه وسایل‌مون رو سر جاش می‌ذاریم»

 -طوری رفتار کنید که  موقع انجام کار به او خوش بگذرد. اگر لازم است او را تشویق کنید  و یا حتی شاید لازم باشد چند بار کنارش بنشینید و روش انجام کارها را به او یاد بدهید.

 -اگر کودک اول صبح،حوصله ندارد، سر او داد نزنید که «زودباش دندونات رو مسواک بزن! برو صبحانتو بخور! عجله کن و»، در عوض از او بپرسید: «حالا باید چیکار کنی تا آماده بشی برای مدرسه؟» هدف از این کار این است که کودک روی مسئولیت‌های خود تمرکز کند، هر روز صبح این کارها را تکرار کند تا بالاخره یاد بگیرد‌ کارهایش را خودش انجام بدهد.

کلام آخر: بسیاری از خانواده‌ها نقش تقویت و تشویق کلامی را نادیده می‌گیرند؛ در حالی که تقویت کلامی یکی از روش‌های مؤثر درتربیت کودک محسوب می‌شود. در صورتی که راهکارهای گفته شده نتوانست در افزایش مسئولیت پذیری در کودکان شما موثر باشد لازم است با یک مشاور در ارتباط باشید تا بتوانید این مهارت  را در فرزندتان ارتقا دهید.

ارسال نظر