در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۸۲۸۹۰
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۹
یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است دستگاهی را برای سم‌پاشی در بخش کشاورزی و همچنین ضدعفونی محیط به روش مه سازی برای نخستین بار در کشور طراحی و تولید کند.
به گزارش خبرگزاری دانا به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،اباذر وحدت مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سپید پژوهان پارس با بیان اینکه مه پاش حرارتی یک دستگاه کاربردی در بخش کشاورزی محسوب می‌شود، گفت: رای مقابله با شیوع ویروس کرونا نیاز به واردات تعداد زیادی فوگر حرارتی بود که با تولید نمونه ایران‌ساخت، تا حدود زیادی از واردات جلوگیری شد اما با تحقیقات بیش‌تر اکنون کاربرد اصلی این محصول علاوه بر مسائل بهداشتی و ضدعفونی در بخش کشاورزی است.

خاصیت پوشش دهی بیشتر محیط

مه پاش حرارتی تجهیزی است که مواد سم‌پاشی را به‌صورت مه با ابعاد تقریبی 5 تا 50 میکرون پخش می‌کند. دستگاه مه پاش یا فوگر حرارتی در دو مدل با قدرت و کیفیت بسیار بالا و همچنین حالت پشت وانتی یا ماشینی طراحی شده و به مرحله تجاری‌سازی رسیده است.

بهترین روش برای دفع آفات گلخانه و بیماری‌های مختلف گیاهی، روش مه سازی توسط دستگاه سم‌پاش فوگر حرارتی است که هر نوع سم قابل‌حل در آب می‌توان استفاده کرد و در مدت کوتاهی تمام فضای گلخانه را تحت پوشش محلول سم‌پاشی قرار داد تا عملیات دفع آفت گلخانه صورت بگیرد.

بازدهی بیشتر در بخش کشاورزی

این محصول حرارتی علاوه بر بحث‌های ضدعفونی کاربردهای دیگری از قبیل سم‌پاشی در بخش کشاورزی به‌ویژه گلخانه‌ها، ایجاد رطوبت در گلخانه، جلوگیری سریع و فوری از سرمازدگی درختان و محصولات کشاورزی، استفاده در سردخانه‌ها، سیلوها و انبارها جهت جلوگیری از هجوم قارچ‌ها، حشرات و حیوانات موذی در طول زمان ذخیره‌سازی و همچنین ضدعفونی و گندزدایی در بخش‌های دام‌پروری، مرغداری و صنایع بهداشتی را نیز دارد.

هرساله بخشی از محصولات کشاورزی دچار صدمات ناشی از سرمازدگی می‌شوند، روش‌هایی که در داخل برای مقابله با این مشکل استفاده می‌شود بسیار پرهزینه و با بازدهی کم همراه است اما این دستگاه در بحث سرمازدگی یک‌لایه از مه روی باغ ایجاد می‌کند که این لایه مانند یک سپر حرارتی، مانع از هدر رفت تشعشعی حرارت از باغ می‌شود.

از بین بردن کوچک‌ترین آفات

برخی آفات ریز مانند مگس سفید یا تریپس به روش سم‌پاشی‌های سابق از بین نمی‌روند و این موضوع تبدیل به مشکل اصلی گلخانه‌دارهای کشور شده است، این دستگاه با نوع سم‌پاشی خاصی که دارد، این مشکل را حل کرده و همچنین باعث کاهش 80 درصدی مصرف سم در بخش کشاورزی نیز شده است. همچنین از دستگاه مه پاش حرارتی برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی همچون سالک هم می‌توان استفاده کرد.

این محصول باعث کاهش قابل‌توجه هزینه تجهیزات و نیروی انسانی و کاهش 99 درصدی مصرف آب مورد نیاز سم‌پاشی نیز شده و همچنین این دستگاه دارای 10 سال تضمین تأمین قطعات و خدمات بوده و دارای یک سال گارانتی موتور و قطعات اصلی است.

بومی‌سازی تمامی قطعات با کیفیت

دستگاه مه پاش حرارتی تاکنون صادراتی به ارمنستان و آذربایجان داشته اما با توجه به اینکه در کشورهای منطقه به‌جز ایران و ترکیه، کشورهای دیگر قابلیت ساخت این دستگاه را ندارند و همچنین پتانسیل بالای صادراتی، اگر شرایط مهیا شود می‌توان ارزآوری بسیار بالایی را به همراه داشت.

در این شرکت در حال حاضر به‌صورت مستقیم 15 نفر و به‌صورت غیرمستقیم بیش از 30 کارگاه صنعتی در تولید قطعات برون‌سپاری این دستگاه دخیل هستند. تمامی قطعات این دستگاه در داخل کشور ساخته می‌شود که جنس قطعات و مواد اولیه دارای کیفیت بسیار بالایی هستند، به‌غیراز کیفیت قابل‌رقابت، قیمت پایین‌تر و خدمات پس از فروش از دیگر مزیت‌های این محصول نسبت به نمونه‌های خارجی محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سپید پژوهان پارس با اشاره به اینکه حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در شروع کار بسیار مفید واقع شده است، افزود: این محصول قابلیت‌های بسیار زیادی دارد اما به‌طور کامل معرفی آن صورت نگرفته و نیاز است در این راستا فرهنگ‌سازی صورت بگیرد، همچنین برای حمایت از تولید داخل بر واردات محصولات مشابه تعرفه وضع شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر