فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ قهر کردن یک روش برای نشان دادن خشم و پرخاشگری است ، بدون اینکه فرد مستقیما موارد دلخوری خودرا نشان دهد . در قهر کردن فرد بین خود و دیگری یک سد ارتباطی ایجاد می کند و هیچ راه ارتباط کلامی یا غیر کلامی باقی نمی گذارد .
معمولا افراد به دلایل ظاهرا شخصی قهر می کنند ، گاهی چون برای آن ها وقت کافی نداریم یا زمانی که با آن ها به یک مهمانی نرفته ایم و...اما گاهی دلیل اصلی قهر کردن این است که می خواهیم مهربانی ، توجه و محبت دیگری را دریافت کنیم. مخصوصا مردان که از کودکی احساسات شان را نشان نداده و قهر کردن را ابزاری برای بیان ناراحتی یا کنترل اوضاع می بینند.
روش های برخورد با قهر مردان
اجازه ندهید قهر با مردان طولانی گردد
اگر زمان قهر همسرتان طولانی است ، وقت آن رسیده که به آن واکنش نشان دهید و اورا به محبت در فضایی آرام و دوستانه دعوت نمایید.
روحیه ی خودرا حفظ کنید
با وجود اینکه کنار آمدن با قهر مردان ممکن است دشوار باشد و حال تان را خراب کند، اما سعی کنید روحیه ی خودرا حفظ کنید . نگذارید قهر همسرتان شمارا عصبی کند و روی شما تأثیر منفی بگذارد.
عوامل ایجاد قهر را شناسایی کنید
در روش برخورد با قهر مردان سعی کنید عواملی که باعث قهر همسرتان می شود را بیابید و به دنبال الگوی رفتاری در او بگردید. سعی کنید محرک هایی را که موجب قهر در همسرتان می شود را شناسایی کنید و آن هارا به حداقل برسانید.
با مشاور خانواده مشورت کنید
یکی از راهکارهای بهبود رفتار مردانی که به قهر کردن عادت دارند ، مراجعه به مشاور خانواده و مشورت با اوست. اگر همسرتان هم چنان به قهر خود ادامه می دهد یا با این روش روز به روز کنترل بیشتری به دست می آورد ، به دنبال کمک گرفتن از یک متخصص باشید.
از طریق مشاوره می توانید به شریک خود بفهمانید که قهر کردن هم او و هم شمارا مورد آزار و اذیت قرار می دهد.
به دنبال یک راه ارتباطی بگردید
به خاطر داشته باشید که نباید در برخورد با قهر همسر ، عصبانی شوید یا به قهر کردن روی بیاورید. پس سعی کنید به دنبال یک راه ارتباطی بگردید و با آرامش و مهربانی با او رفتار کنید.
به همسر خود نشان دهید در صورتی که مستقیما مشکل خودرا با شما در میان بگذارد ، نتیجه ی بهتری دریافت می کند.
مهم ترین دلایل خشم مردان
قهر کردن یک روش ناسازگارانه و ناسالم برای ابراز خشم است. درواقع می توان گفت که افراد هنگام مواجهه با احساس خشم خود نسبت به دیگران و نارضایتی از برخی مسائل قهر می کنند.
الگو برداری از اطرافیان
مردانی که زیاد قهر می کنند ، به طور یقین این رفتار را از اطرافیان یاد گرفته اند. بسیاری از مواقع والدین به هنگام دعوا و قهر های خود از فرزندشان غافل می شوند. درحالی که نمی دانند کودکان از آنان الگو برداری کرده و در آینده با همسر خود این رفتار را تکرار می کنند.
ابراز ناراحتی و ناامنی از رابطه
گاهی اوقات شرایط رابطه به گونه ای است که فرد به راحتی جرأت ابراز خواسته ها و نیازهایش را ندارد. اینجاست که قهر کردن بهتر از حل مسأله یا بیان مستقیم مشکل به نظر می رسد و به همین دلیل فرد به قهر کردن روی می آورد.
عدم توانایی حل مسأله
تجربیات ثابت کرده است افرادی که قهر می کنند ، غالبا توانایی حل مسأله به شکل سازگارانه را نداشته و به همین دلیل به قهر کردن متوسل می شوند.
انتظار نابجا
بسیاری از مردان که به راحتی قهر می کنند ، توقع دارند بدون حرف زدن و ابراز کردن مشکل ، طرف مقابل ، انان را بفهمد و درک کند. یا به عبارت دیگر طرف مقابل شان توانایی ذهن خوانی داشته و نیاز هایشان را اتوماتیک برطرف نماید. همین مسأله موجب می شود که برخی از افراد قهر کردن را ابزاری برای ابراز خشم و ناراحتی شان قرار دهند.