در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۸۶۹۸۴
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۱
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان:
خطیب و سخنران مطرح کشور بیان داشت: مداحان، صوت و نوای دلنشین حساس‌ترین وقایع تاریخی هستند و طبعاً باید آگاهی لازم نسبت به این وقایع را نیز داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری دانا حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان طی سخنانی در دومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور که با عنوان" الی الحبیب۲ " در سالن جلسات غدیر مجتمع یاوران مهدی مسجد مقدس جمکران برگزار شد، با اشاره به اینکه هنرمندان دارای روحیات خاصی هستند، اظهار داشت: ذاکران اهل بیت(ع) نیز در این وضعیت مانند دیگر هنرمندان هستند.

وی با بیان اینکه قاریان قرآن کریم نیز این روحیات را دارا هستند، افزود: مداحی کردن یک اقدام هنرمندانه است و هنرمندان آسیب‌ها، فرصت‌ها و نقاط قوت خودشان را باید دریابند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه هنرمند اگر از فکر و فلسفه فاصله بگیرد، دچار آسیب می‌شود، گفت: هنرمندان ممکن است جنبه ذوقی وجودشان را فرا بگیرد و آن‌ها را از فکر و فلسفه باز بدارد.

وی با بیان اینکه اگر از موضوع فکر و اندیشیدن فاصله بگیریم به سمت هنرهای تهی و به دور از حکمت می‌رویم، خاطرنشان کرد: ذاکران اهل بیت(ع) با یکدیگر گفت‌وگوها و مباحثاتی در خصوص وقایع تاریخی داشته باشند تا بتوانند اتفاقات موثری را رقم بزنند.

حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با اشاره به این که شخصیت انسان پشت زبان اوست، تصریح کرد: کسی که وارد کار هنری می‌شود، اگر در این مسیر شنا نکند، غرق شده و موج‌ها این فرد را با خود می‌برند.

وی با بیان اینکه یکی از آسیب‌های عرصه هنر برای هنرمندان رها کردن فکر است، یادآور شد: در جامعه ما نقد اثر هنری، مداحی، شعر و اشعار کم است.

این خطیب و سخنران مطرح همچنین با اشاره به این که موضوع فعالیت مداحان، مصائب اهل بیت(ع) است، اظهار داشت: اگر مداحان درک درستی از این مصیبت‌ها نداشته باشند قطعاً نمی‌توانند اهل بیت(ع) را به عنوان الگوی جامعه اسلامی معرفی کنند.

وی با بیان اینکه اعتقاد به ولایت و مدیریت ولایی دو موضوع مستقل هستند، افزود: در صدر اسلام نیز مشکلی که مردم با امیرالمومنین(ع) داشتند بر سر مدیریت ولایی بوده است؛ خوارج نیز مشکلی که با امیرالمومنین(ع) داشتند بر سر این بود که چرا ایشان مانند دیگر خلفا رفتار نمی کند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه روضه‌خوان باید متفکر و فیلسوف تاریخ باشد، گفت: مداح نباید سیاسی باشد، بلکه باید متفکر باشد چراکه اگر تفکر باشد، طبیعتاً سیاست‌ هم می‌آید.

وی با بیان اینکه مداحی نوعی بدیهه‌سرایی است، خاطرنشان کرد: هنر مداحی غرق در مقدسات است و می‌تواند با دل مردم بازی کند، مداحان باید مراقب باشند تا این هنر مانع تفکر و تحلیل آن‌ها نشود.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با اشاره به اینکه مداحان می‌توانند اتفاقات بزرگی را رقم بزنند، تصریح کرد: یکی از لازمه‌های رقم زدن این اتفاقات داشتن تفکر است.

وی با بیان اینکه روانشناسی کودک می‌گوید کودکان پس از ۷ سالگی به دنبال ابرقدرت‌ها هستند تا فرمانبرداری کنند، یادآور شد: تفاوتی که در سرود سلام فرمانده و سرودهای قبلی این گروه وجود دارد این است که شعر سلام فرمانده به ذهن کودکان ورود پیدا کرده و وارد بازی‌های آن‌ها شده است.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر مداح نیز در موضوعات روانشناسی افراد، سر رشته داشته باشد می‌تواند به مغز مخاطبین خود ورود پیدا کند و تاثیرگذار باشد.

وی با اشاره به اینکه مداحی هنر تحمیل نیست، گفت: مداح باید با استفاده از جاذبه‌ها و تکنیک‌های هنر خود به مخاطبین رسوخ کند.

ارسال نظر