در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۹۱۱۲۲
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۸
اصول دعوای صحیح در روابط عاطفی
نویسنده: فاطمه سادات زاهدی
هرچقدر هم که به شریک عاطفی خود نزدیک باشید ، واقعیت این است که شما دو فرد مجزا هستید و زندگی متفاوتی را تجربه کرده اید و ممکن است گاهی شرایط را به نحوی متفاوت از هم تفسیر کنید و اختلافاتی داشته باشید .

فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره ، خبرگزاری دانا ، گروه سلامت و سبک زندگی ؛ هرچقدر هم که به شریک عاطفی خود نزدیک باشید ، واقعیت این است که شما دو فرد مجزا هستید و زندگی متفاوتی را تجربه کرده اید و ممکن است گاهی شرایط را به نحوی متفاوت از هم تفسیر کنید و اختلافاتی داشته باشید .

در مواردی ، این اختلافات می تواند منجر به مشاجره در رابطه شود . این مشاجرات ممکن است گاهی اوقات عنصری کلیدی در تقویت رابطه شما باشد ؛ با این شرط که مواردی را که در ادامه می آیند ، مدنظر داشته باشید .

کلمات خود را با دقت انتخاب کنید

با وجود اینکه معمولاً در حین مشاجره مورد هجوم احساسات مختلفی قرار می گیرید ، همواره باید مراقب باشید که اظهارات سنجیده ای انجام دهید و در طول مشاجرات به مخاطب خود به آرامی پاسخ دهید .

این بدان معناست که آن واکنش تندی را که  برنامه ریزی کرده بودید کنار بگذارید ،  کلمات محبت آمیزی انتخاب کنید و از به کار بردن کلمات سنگینی مثل "احمق ، نادان و ... "اجتناب کنید .

انتخاب اشتباه کلمات می تواند به راحتی دعوا را بدتر کرده و روابط را با شریک عاطفی شما وارد چالش های جدی تری کند . با دقت صحبت کردن این امکان را ایجاد می کند که اختیار کلمات و جملات خود را در دست داشته و بتوانید منظور خود را دقیق تر منتقل کنید .

به مسائل از دیدگاه او هم نگاه کنید

اگر چه ممکن است از رفتار شریک عاطفی خود عصبانی بوده و یا حتی صدمه خورده باشید ، اما داشتن این توانایی که دیدگاه خود را کنار گذاشته و از زاویه او نیز به موضوع بنگرید ، بسیار مهم است . چه نکته ای درحرف های اوست ؟ آیا من می بایست بیشتر از او پشتیبانی می کردم ؟ شاید باید درک کنم که او نمی خواهد بلافاصله بعد از پشت سرگذاشتن یک روز سخت کاری ، صحبت کند  . 

با نگاه کردن به مسائل از دیدگاه شریک عاطفی خود ، نه تنها به خود فرصتی می دهید تا مسائل را از دیگر زوایا نیز بررسی کنید بلکه نیازهای احساسی فردی که دوستش دارید را نیز ، ورای اینکه چه کسی برنده مشاجره است ، در نظر می‌گیرید .

با ذهن باز گوش کنید

با تفکر یافتن یک راه حل مسالمت آمیز و همراه با ادراک وارد مشاجره شوید .

هر جمله ای که به منظور آسیب رساندن  به احساسات شریک زندگی و یا اثبات حق شما باشد ، به رابطه صدمه جدی می زند . این امر نه تنها شریک عاطفی شما را از صحبت در مورد مشکلات  در رابطه منصرف می کند ، بلکه در نهایت ممکن است باعث ایجاد شکاف بین شما بشود . در عوض ، به صحبت های شریک خود گوش دهید و سؤالاتی را مطرح کنید که مطمئن شوید سوتفاهمی باقی نمانده است .

به جای شکایت کردن ، خواسته های خود را مطرح کنید

اگر به جای مطرح کردن شکایت ، درخواست خود را بگویید ، پیام شما بهتر به طرف مقابل منتقل خواهد شد . مثلاً به جای این که بگویید "چرا هیچ وقت بعد از بیدار شدن تخت را مرتب نمی کنی ؟" چیزی شبیه به این عبارت را امتحان کنید " اتاق خواب خیلی شلوغ شده . می توانی کمی وسایلت را جمع و جور کنی ؟

 

 

ارسال نظر