فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره ، خبرگزاری دانا ، گروه سلامت و سبک زندگی ؛ در یک پژوهش از شرکت کنندگان سوال پرسیده شد آیا ما اجازه چک کردن تلفن همراه همسرمان را بدون اطلاع او داریم یا خیر ؟ که 42 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی پاسخ دادند که انجام این کار تحت هیچ شرایطی صحیح نیست . با این ،28 درصد از آنها معتقد بودند که برخی از موقعیت های نادر باعث می شود که شریک زندگی خود را به این شکل بررسی کنند .
کنجکاوی در امور خصوصی شریک زندگی شما نقض مستقیم حریم خصوصی آنهاست .
نگاه کردن به تصاویر ، پیام ها ، ایمیل ها و سایر وسایل ارتباطی آنها می تواند به عنوان نقض اعتماد به حساب بیاید . همچنین این کار ممکن است سه نتیجه داشته باشد که هیچکدام کمک کننده نیستند .
نتیجه ی اول : اینکه چیزی پیدا نکنید و درگیر احساس گناه تجاوز به حریم خصوصی شریک زندگی خود شوید .
نتیجه ی دوم : اینکه به موارد مشکوکی برخورد کنید و سؤال پیش بیاید که چگونه به این اطلاعات دسترسی پیدا کرده اید .
نتیجه ی سوم : شریک زندگی شما متوجه می شود که شما چه کرده اید و احساس گناه کند که حریم خصوصی او نقض شده است .
به هرحال کنجکاوی در مسائل شریک زندگ شما بیشتر ضرر دارد تا فایده ، چرا که بی اعتمادی بین طرفین راتقویت می کند .
اگر وسوسه شده اید که او را چک کنید چه باید کرد ؟
اینکه یک تمایل و کنجکاوی دائمی به چک کردن ارتباطات همسرتان داشته باشید ، نشان می دهد که رابطه شما نیاز به بررسی های دیگری دارد .
از خودتان بپرسید که آآیا رفتار شریک عاطفی شما نیز ناقض این اعتماد بین طرفین می باشد یا خیر .
در صورتی که پاسخ مثبت است ، قدم بعدی این است که نگرانی های خود را در مورد رفتار همسرتان به گوش او برسانید .
با مهربانی صحیت کردن در مورد هرگونه شک ، نگرانی یا شکایت ، این امکان را به وجود می آورد تا بتوانید قبل از اینکه تمایل به کنکاش های پنهانی داشته باشید ، با هم از پس هریک از این چالش ها برآیید .
اگر شما قبلاً اینگونه کنجکاوی هایی داشته اید ، هنوز هم دیر نیست که در مورد آنچه شما یا همسرتان را وادار به انجام این کار کرده است صحبت کنید . در یک محیط بدون قضاوت ، به محیطی که شک و بی اعتمادی را تقویت می کند ، نگاهی بیندازید .
برای جلوگیری از تکرار ، در صورت بروز مجدد رفتارهای ناسالم ، بر روی اقدام بعدی از قبل توافق کنید . مراجعه به یک زوج درمانگر می تواند بهترین اقدام باشد .
اعتماد در یک رابطه بسیار ارزشمند و در عین حال از بین رفتن آن ، آسان است . طرفین باید به مرزها و حریم خصوصی یکدیگر احترام بگذارند . بروز احساس ناامنی یا چالش در رابطه می تواند فضا را برای رفتارهای کنجکاوانه در مورد شریک زندگی مناسب کند . طرفین می بایست درباره ی این احساسات گفتگو کنند تا یک رابطه ی سالم شکوفا شود .