در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۹۸۳۱۵
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۳
در سفر‌های حجت الاسلام رئیسی به خوزستان، طرح‌های مختلف عمرانی، صنعتی و اقتصادی برای توسعه و پیشرفت استان تصویب شدند.

به گزارش پایگاه خبری دانا پس از اولین سفر استانی حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، اجرا و تکمیل طرح‌های فاضلاب، اقتصادی، فرهنگی، راه و شهرسازی، حمل و نقل و ... مصوب و بودجه مورد نیاز برای آن تصویب و اختصاص یافت. تشریح آخرین وضعیت مصوبه‌های سفر رئیس جمهور به خوزستان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان طرح آبرسانی غدیر و بهسازی و ترمیم شبکه فاضلاب استان را از جمله ابرطرح‌ها عنوان کرد و گفت: در حال حاضر شاهد پیشرفت فیزیکی ۴۸ درصدی این طرح آبرسانی هستیم، بطوریکه آب مورد نیاز بخش‌هایی از شهر‌های اهواز، آبادان، خرمشهر و ... در حال تامین است.

مهرداد نیکو اعتبار مورد نیاز برای تکمیل طرح آبرسانی غدیر را بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان و اعتبار موجود را حدود ۴ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: علاوه بر مصوبه‌های سفر ریاست جمهوری، اعتبار لازم از ۲ محل دیگر شامل طرح‌های عمرانی کشور و ردیف‌هایی که در جداول قانون وجود دارند، تامین خواهد شد.

اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار به طرح‌های فاضلاب

وی به تاکید‌های رئیس جمهور به پایان طرح‌های عمرانی در مدت ۲ سال و قبل از پایان دولت سیزدهم اشاره کرد و ادامه داد: امسال ۷۰۰ میلیارد تومان به اجرا و تکمیل طرح‌های بهسازی و ترمیم شبکه فاضلاب اهواز و ۳۰ میلیارد تومان نیز به طرح‌های فرهنگی-هنری اختصاص یافته است.

نیکو درخصوص آخرین وضعیت تکمیل شبکه فاضلاب و ساخت تصفیه خانه‌ها در اهواز گفت: در حال حاضر این طرح ۴۲ درصد پیشرفت داشته و براساس اعتبار‌های تخصیصی، ۷ درصد دیگر پیشرفت کرده است و به ۴۹ درصد می‌رسد.

به گفته این مقام مسئول؛ براساس دستور‌های حجت الاسلام رئیسی مبنی بر افزایش جبهه‌های کاری، قرار است در مدت ۲ سال این طرح تکمیل شود.

تکمیل طرح‌های فاضلاب تا ۲ سال آینده

وی با بیان اینکه شرایط اهواز به گونه‌ای است که طرح‌ها با سرعت بیشتری اجرا شوند و به بهره برداری برسند، اضافه کرد: البته باید به وضعیت توپوگرافی شهر، بالازدن آب با حفاری‌های سطحی و بروز مشکلات و... در نظر گرفته شود، اگرچه هیچکدام از مسائل نمی‌تواند در روند اجرای طرح‌های فاضلاب خللی وارد کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان می‌گوید: باتوجه به عنایت دولت سیزدهم به اهواز و طرح‌های فاضلاب، در ۲ سال آینده شاهد رفع کامل مشکلات این حوزه خواهیم بود.

توجه دولت سیزدهم به جاده‌های خوزستان

نیکو درخصوص کار‌های انجام شده در حمل و نقل گفت: جاده ایذه به سمت چهارمحال و بختیاری یکی محور‌های اصلی خوزستان محسوب می‌شود و باتوجه به حدود ۳۵ درصد از بارگیری کالا‌ها از استان برای اصفهان است، اما جاده وضعیت مناسبی ندارد.

وی به اهمیت این جاده از نظر پدافند غیرعامل و اتصال خوزستان به مرکز کشور و فعالیت‌های اقتصادی اشاره و اضافه کرد: در سفر ریاست جمهوری این جاده و همچنین محور رامهرمز-بهبهان مورد توجه دولت سیزدهم قرار گرفتند.

ساخت ۹ بیمارستان جدید در خوزستان

به گفته مهرداد نیکو؛ همچنین توجه خاصی به بیمارستان‌های خوزستان از جمله؛ ماهشهر، دزفول، بهبهان، بیمارستان قلب خرمشهر شده و مقرر است ۹ بیمارستان در استان ساخته شود.

وی پیشرفت فیزیکی ساخت بیمارستان قلب خرمشهر را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با تکمیل و بهره برداری از آن شاهد جهش خوبی در زمینه درمان در استان خواهیم بود.

نبود تعادل جایگاه اقتصادی و وضعیت اشتغال

نیکو گفت: خوزستان از نظر اقتصادی حتی بدون نفت در جایگاه چهارم کشور قرار دارد، ولی از نظر نرخ بیکاری رتبه پنجم کشور را دارد، ضمن اینکه در برخی سال‌ها در جایگاه سوم از نظر بیکاری قرار گرفته است و این موضوع نبود تعادل جایگاه اقتصادی و منابع موجود با وضعیت اشتغال را نشان می‌دهد.

وی دلیل این مسئله را گسترش پیدا نکردن صنایع پایین دستی صنایع نفت، پتروشیمی، کشاورزی و... در خوزستان عنوان کرد و افزود:، زیرا صنایع بزرگ اشتغالزا نیستند و برای مثال برای ۵۰۰ نفر اشتغالزایی می‌کنند.

راه اندازی دومین منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی

نیکو به آغاز کار‌هایی برای توسعه صنایع پایین دستی در استان اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر راه اندازی منطقه ویژه پتروشیمی شماره ۲ در حال پیگیری بوده و مکان یابی انجام شده و شباهت‌هایی به منطقه ویژه اقتصادی شماره یک دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در ساخت و راه اندازی این منطقه بر صنایع میان دستی و پایین دستی تاکید می‌شود، ادامه داد: تجربه نشان می‌دهد تکیه بر صنایع بالادستی، اشتغال برای استان به ارمغان نمی‌آورند، بنابراین باید از ظرفیت‌های پتروشیمی استفاده کنیم.

خوزستان رتبه اول تولیدات کشاورزی و رتبه چهاردهم صنایع تبدیلی در کشور

وی به ظرفیت‌های استان در حوزه کشاورزی و به ویژه در بخش زراعت اشاره و اضافه کرد: باوجود ظرفیت‌های بالقوه، اما صنایع پایین دستی گسترش نداشته اند، بطوریکه از نظر صنایع تبدیلی کشاورزی، در جایگاه چهاردهم قرار دادیم.

نیکو می‌گوید: استانی که از نظر تولید محصولات کشاورزی رتبه اول یا دوم را در کشور دارد، نباید از لحاظ صنایع تبدیلی و پایین دستی جایگاه چهاردهم را داشته باشد و به این معنا است که نتوانسته ایم همگام با ظرفیت‌های کشاورزی، صنایع تبدیلی، بسته بندی و... را گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه اشتغال در صنایع پایین دستی است، افزود: مقرر شد وام‌های کم بهره برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شود تا بتوانیم بخش خصوصی را برای فعالیت ترغیب کنیم، زیرا در هیچ جای دنیا، دولت به صنایع پایین دستی ورود نمی‌کند.

نیکو به اعطای تسهیلات کم بهره اشاره کرد و گفت: تلاش داریم مشکل بیکاری را به عنوان یکی از مشکلات اصلی استان رفع کنیم.

ارسال نظر