در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۵۱۳۹
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۸
میگرن از یک سردرد معمولی خیلی بدتر است. متخصصان بر این عقیده هستند که سردردهای میگرنی به دلیل فعالیت های غیر عادی مغزی رخ می دهند از جمله اتساع و انقباض رگ های خونی در مغز. اما تغذیه و بروز و کاهش این سردرد ها چه تاثیری دارد؟

نگار خلیلی، پایگاه خبری دانا، سرویس سلامت و سبک زندگی؛ بیشتر ما گاهی اوقات سردرد داریم. در حقیقت، ۷۵ درصد از افراد بین ۱۸ تا ۶۵ سال گزارش داده اند که در طی یک سال سردرد را تجربه می کنند. بیش از ۳۰ درصد از این بزرگسالان گفته اند که میگرن دارند. میگرن اغلب طولانی تر از سردرد است و اثرات جسمی بیشتری نسبت به سردردهای معمولی دارد. مطالعات و تحقیقات اخیر نشان می دهد که ترفندهایی در مورد رژیم غذایی وجود دارند که می تواند به کاهش احتمال ابتلا به میگرن کمک کنند. برخی از رژیم غذایی برای سردردهای میگرن موثر بوده و باعث کاهش تعداد حملات میگرن می گردد.

میگرن

میگرن یک سردرد شدید است، معمولاً در یک طرف سر و اغلب با حالت تهوع یا حساسیت به نور همراه است. میگرن باعث ایجاد تغییرات التهابی در سلول های عصبی می شود که درد را ایجاد می کنند. قبل از شروع میگرن، ممکن است برخی از افراد حساسیت نسبت به نور یا احساس سوزن سوزن شدن در اندام ها را تجربه کنند. به این وضعیت، اورا گفته می شود. برخی افراد قبل از حمله میگرن هوس خوردن غذاهای خاص، تحریک پذیری یا احساس افسردگی را گزارش داده اند. حتی امکان دارد فرد با شروع میگرن، نسبت به سر و صدا یا نور حساس شود که این درد و علائم می تواند از چند ساعت تا چند روز ادامه داشته باشد.

از هر ۱۰ فرد بزرگسال، حداقل یک نفر دچار سردردهای میگرنی است. سردردهای میگرنی طولانی مدت‌تر از سردردهای دیگر هستند ضمن این که اثرات فیزیکی بیشتری هم دارند اما تحقیقات نشان می‌دهد که ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی می‌تواند تجربه سردردهای میگرنی و فرکانس این دردها را کاهش دهد.

میگرن یک سردرد شدید است که معمولا در یک طرف سر شروع می‌شود و همراه با حالت تهوع و حساسیت به نور خود را نشان می‌دهد. این علائم به خاطر تغییرات موقت در هدایت عصبی داخل مغز است و باعث می‌شود التهاب در سلول‌های عصبی ایجاد درد کند. دردهای میگرنی اغلب چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد.

اگر یکی از دو والدین شما به میگرن مبتلا باشند، شما نیز تا ۹۰ درصد احتمال دارد این درد را تجربه کنید. زنان ۳ برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می‌شوند که دلیل آن نوسانات هورمونی است. مصرف غذاهای حاوی سدیم بالا و همچنین غذاهای با مواد افزودنی از قبیل مونو سدیم گلوتامات و یا شیرین کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام می‌تواند منجر به ظهور میگرن شود. عوامل خطر دیگر عبارتنداز: فشار روحی و استرس، مصرف الکل، تغییرات آب و هوا، تغییر در عادات خواب، داروهای خاص.

 پیشنهادهای تغذیه‌ای

توجه به رژیم غذایی یکی از بهترین روش‌ها برای دفاع از حملات میگرن است. غذاهای طبیعی و فاقد نگه دارنده و طعم دهنده شروع خوبی برای پیشگیری است. خوراکی‌های نارنجی رنگ مانند کدو و هویج و سبزیجات تیره رنگ مانند اسفناج بعلاوه سیب زمینی شیرین، برنج قهوه‌ای، میوه‌های خشک یا پخته شده، گیلاس، زغال اخته و شیرین کننده‌های طبیعی مانند شربت افرا و عصاره وانیل منابع خوب تغذیه‌ای هستند.

پرهیزهای غذایی

پرهیز از برخی مواد غذایی تحریک کننده، می‌تواند از حملات میگرن پیشگیری کند و یا فرکانس میگرن را کاهش دهد. مکمل‌های غذایی یا غذاهای فرآوری شده به طور گسترده‌ای آغازگر حملات میگرن هستند. تخم‌مرغ، گوجه فرنگی، پیاز، محصولات لبنی، گندم، میوه‌های خانواده مرکبات، نیتریت موجود در غذاها، الکل، کافئین، آسپارتام، شکلات، پنیر و آجیل از مواد غذایی محرک دیگر هستند.

رژیم غذایی کتوژنیک همراه با کربوهیدرات کم و پروتئین زیاد برای از بین بردن دردهای ناشی از برخی اختلالات عصبی مفید است و می‌تواند یک راه تسکین برای دردهای میگرنی باشد.

اما اگر شما به دنبال تسکین فوری دردهای میگرنی هستید، استفاده از داروهای ضد درد و استراحت در اتاق کم نور توصیه می‌شود. شما همچنین می‌توانید برای از بین بردن حالت تهوع و سرگیجه آب زیاد بنوشید. اگر درد همچنان ادامه دارد باید با پزشک‌تان در مورد تجویز داروهای کمک کننده به کاهش درد مشورت کنید.

محرک های غذایی میگرن

 

زنان در دوره های قاعدگی خود یا دوران بارداری ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی دچار میگرن شوند. غذاهایی که حاوی مقدار زیادی سدیم هستند، همچنین غذاهایی با مواد افزودنی مانند مونو سدیم گلوتامات (MSG) یا شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام نیز می توانند باعث میگرن شوند.

سایر محرک های میگرنی می توانند شامل موارد زیر باشد:

  • استرس
  • مصرف الکل
  • تغییرات آب و هوا
  • تغییر در عادات خواب
  • مصرف داروهای خاص

اگر یک یا هر دو والدین شما مبتلا به میگرن باشند، ۷۵ درصد احتمال دارد که شما هم به میگرن مبتلا شوید. همچنین زنان در حدود سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا هستند. محدود کردن مصرف غذاهای محرک می تواند باعث کاهش حملات میگرن شود.

ارسال نظر