در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۶۷۶۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۴
کوچک بودن چشم یا میکروفتالمی نوعی اختلال مادر زادی است که سبب متقارن نبودن اندازه ی چشم ها میشود و می تواند در یک یا هردو کره چشم مشاهده شود.

فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سلامت ؛ کوچک بودن چشم یا میکروفتالمی نوعی اختلال مادر زادی است که سبب متقارن نبودن اندازه ی چشم ها میشود و می تواند در یک یا هردو کره چشم مشاهده شود.

این نقص مادرزادی در حین حاملگی و معمولا به سبب ابتلای مادر در دوران بارداری به عفونت هایی چون توکسوپلاسموزیس ، سرخچه ، عفونت هایی با ویروس سیتومگال ، هپاتیت ، کروموزوم های غیر طبیعی و مصرف الکل در حین بارداری اتفاق می  افتد و در نتیجه منجر به ایجاد نقص ساختمانی در کره چشم جنین متولد شده و محدودیت بینایی و نابینایی در او  میشود.

علل کوچک بودن چشم

کوچک بودن چشم به دلایل بسیاری رخ میدهد که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم :

اختلالات خاص عصبی

التهابات پلک چشم

مشکلات قرنیه

ابتلا به سردردهای میگرنی

التهابات پلک و سطح چشم

ابتلا به بیماری های خاص چشم

ابتلای مادر در دوران بارداری به بیماری های عفونی نظیر توکسوپلاسموز ، سرخچه و هپاتیت آ و ب

وراثت

استرس

کدام موارد خطر ابتلا به کوچک بودن چشم را افزایش میدهد ؟

تماس با اشعه ایکس

تماس مادر در دوران بارداری با مواد شیمیایی و آفت کش ها

مصرف برخی از داروها

درمان

امروزه از روش های متعددی برای  درمان این بیماری استفاده میشود. درموارد خفیف بیماری می توان از درمان های طبی و درنهایت جراحی چشم برای درمان کوچکی چشم استفاده نمود. اما در موارد شدیدتر و در صورت پیشرفت نمی توان بینایی را برگرداند و به همین دلیل جهت زیبایی ظاهری و تحریک رشد کاسه چشم از چشم مصنوعی یا پروتز برای کودکان استفاده میکنند.

پروتز چشمی چیست ؟

پروتز های چشمی از جنس پلاستیک اند و علاوه بر حفظ ظاهر چشم ، سبب محافظت از بینایی باقی مانده در کودک نیز میشود. ظاهر پروتز ها مشابه چشم های طبیعی است و در فواصل زمانی کوتاه باید تعویض شود.

 

ارسال نظر