فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سلامت ؛ سرگیجه عارضه ی شایعی است که در طول زندگی ، ممکن است بارها دچار آن شویم. حالتی که در آن تعادل بدن از دست میرود ، فرد دچار ضعف و بی حالی میشود و احساس میکند همواره درحال حرکت است یا همه چیز به دور او می چرخد. در بیشتر مواقع سرگیجه علت خاصی ندارد و ممکن است به خاطر خستگی زیاد ، کاهش قند خون و آب بدن رخ دهد. اما در صورت تداوم داشتن می تواند نشانه ی بیماری جدی و زنگ خطری برای وقوع یک بیماری باشد.
علل سرگیجه
عوامل بسیاری می تواند موجب سرگیجه شود که کمبود آب بدن ، وجود عفونت و التهاب در گوش داخلی، کاهش شدید قند خون ، افت فشار خون ، ابتلا به بیماری های قلبی ، کمبود ویتامین ب12،
بیماری هایی چون میگرن و کم خونی ، پارکینسون ، منییر را باید از مهم ترین این عوامل دانست.
راه های درمان
راهکارهای درمانی که برای سرگیجه تجویز میشوند ، اغلب روی علت اصلی بروز سرگیجه تمرکز می کنند. در بیشتر موارد درمان های خانگی و دارویی زیر می تواند در روند درمان تأثیر گذار باشد :
اگر علت سرگیجه ، بیماری های گوش باشد ، می توان با دارو و انجام تمرین های مدیتیشن این عارضه را در خانه کنترل کرد.
در صورتی که بیماری منییر علت سرگیجه باشد ، با رژیم غذایی کم نمک و جراحی گوش درمان میشود.
سرگیجه ناشی از میگرن با خوردن دارو و تغییر در سبک زندگی تا حدّی درمان میشود . به عنوان مثال پزشک به شما یاد می دهد چگونه عوامل تشدید کننده میگرن را شناسایی و از آن ها جلوگیری کنید.
داروها و تکنیک های کاهش اضطراب می تواند در درمان سرگیجه ناشی از اضطراب مؤثر باشد.
اگر سرگیجه به دلیل ورزش بیش از حدّ ، گرما و کم آبی بدن رخ داده باشد ، نوشیدن مایعات فراوان می تواند به درمان آن ها کمک کند.
در نهایت ، اگر روش هایی که پزشک ارائه می دهد ، مفید نباشد ، انجام عمل جراحی یک گزینه ی مناسب خواهد بود.