به گزارش پایگاه خبری دانا به نقل از «نبض فناوری» محصولات نانویی همانند سایر محصولات تولیدی نقش کلیدی در عرصه توسعه کشور داشته است به طوری تولیدکنندگان داخلی تواسنتد با دانش و تخصص بومی گامهای مثبتی را در این حوزه بردارند به گونهای که اکثر تجهیزات و دستگاههای تولیدی کشور به بازارهای خارجی نیز صادر میشود. متخصصان داخلی با این شگرد نقش بزرگی را در اوج تحریمها به ویژه در زمان شیوع کرونا ایفا کردند.
براساس اعلام ستاد توسعه نانو در سال گذشته، ۲۶۳ شرکت تولیدکننده محصول نانو و ۶۱ شرکت سازنده تجهیزات نانو فعالیت داشتند. تا پایان آذرماه سال ۱۴۰۱ نیز ۲۷۱ شرکت تولیدکننده محصول نانو و ۶۴ شرکت سازنده تجهیزات نانو در حال فعالیت بودند.
براساس این گزارش در سال ۱۴۰۰ شرکتهای فناوری نانو موفق به صادرات محصولات این فناوری به ارزش ۶۲ میلیون دلار شده اند. پس از سال ۹۸ که کمترین مقدار و سهم صادرات محصولات نانو ساخت ایران ثبت شد، حجم صادرات روند صعودی گرفته است و در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل ۵۳ درصد رشد داشت با این حال سهم ۷ درصدی صادرات از کل بازار نانو تغییر چندانی نکرده است.
بر همین اساس در حال حاضر ۲۸۳۰ دستگاه نانو در ۸۷ آزمایشگاه تحقیقاتی در دانشگاهها و بخش خصوصی در قالب شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو به ارائه خدمات مشغول هستند.
با توجه به اینکه آموزش و پژوهش در فناوری نانو، متکی به تجهیزات پیشرفتهای است که عموما تهیه آنها از خارج با مشکل مواجه است و از طرفی بدون ورود به عرصه ساخت این تجهیزات، کشور نمیتواند به نوآوری و پویایی در تولید محصولات جدید برسد؛ نیازمند این هستیم که با کمک توانمندیهای موجود در کشور، این نیازها را به شکل بومی و با تجهیزات ایرانساخت تامین کنیم.
در همین راستا و برای تحقق همین هدف؛ تاکنون ۲۲۶ دستگاه پیشرفته توسط ۶۱ شرکت ایرانی ساخته شده که مهمتر از بازار ایجاد شده و قطع وابستگی به خارج، باعث خودباوری در متخصصان شرکتهای داخلی نیز شده است.
انتهای پیام/