در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۱۵۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۵
برای نخستین بار در کشور؛
برای نخستین بار در کشور، پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده با حضور برخی مسئولان دانشگاه الزهرا و معاونت علمی ریاست جمهوری رونمایی شد.

به گزارش پایگاه خبری دانا به نقل از دانشگاه الزهرا، برای نخستین بار در کشور، پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده با حضور دکتر زهرا ناظم بکائی سرپرست دانشگاه الزهرا، دکتر سعید رضایی شریف آبادی رئیس انجمن علمی کتابداری ایران، دکتر عبدالرضا مجدالدین مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و جمعی از مسئولان حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی، در دانشگاه الزهرا رونمایی شد.

ناظم بکائی سرپرست دانشگاه الزهرا در این آیین ضمن تبریک اعیاد بزرگ ماه شعبان و آرزوی تجلی برکات این اعیاد در جامعه و دانشگاه‌ها گفت: در دنیای کنونی برای ترسیم چشم اندازها و استراتژی‌ها، تدوین اهداف و اقدامات در زمینه‌های مختلف نیازمند مجموعه‌ای از اطلاعات و داده‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه وجود داده‌های درست و واقعی و دسترسی به آنها بستری برای اتخاذ تصمیمات مهم و فوری است، افزود: ویژگی خاص این داده‌ها در سیالیت و حالت دینامیکی آنها نهفته است لذا باید مرتبا ًو مداوم در حال کسب اطلاعات واقعی، راستی آزمایی داده‌ها و مهمتر از آن، تجزیه و تحلیل داده‌ها بود.

سرپرست دانشگاه الزهرا ادامه داد: خوشبختانه امروز پس از حدود یکسال تلاش وسیع و پیگیری‌های مجدانه عزیزان، می‌توانیم اولین پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده را در دانشگاه الزهرا رونمایی کنیم و در این پایگاه رصد پیشرفت و موقعیت بانوان در حوزه های مختلف را انجام دهیم.

بکائی تأکید کرد: با توجه به تعریف اهداف کلان و مأموریت خاص بعنوان تنها دانشگاه جامع بانوان کشور و جهت ارائه الگوی زن مسلمان فرهیخته و تحول‌آفرینی در جامعه، خود باید مرکزیت آمار جدی و دقیق حوزه زنان و حضور اجتماعی، علمی، هنری، ورزشی، علوم انسانی، قرآنی و پزشکی آنان در کشور را داشته باشد .

سرپرست دانشگاه الزهرا با تأکید بر اینکه این مرکز باید تبدیل به یک پایگاه خلاق و نوآور و در عین حال پیشرو در امور مرتبط با زنان و خانواده شود، مطرح کرد: در مرحله بعد تجزیه و تحلیل داده‌ها و پیرو آن شناسایی خلاء‌ها و آسیب‌ها نیز باید در دستور کار قرار گیرد و در مراحل گسترش خود، زبان‌های انگلیسی و عربی و سایر زبان ها را نیز تحت پوشش قرار دهد.

وی با اشاره به پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده دانشگاه الزهرا گفت: این پایگاه باید مرجع اطلاعات قابل اعتماد باشد و حضور واقعی بانوان در جامعه را منعکس کند زیرا می‌دانیم که پیشرفت‌های بانوان پس از انقلاب اسلامی در داخل و خارج بخوبی بیان نشده است.

بکائی تأکید کرد و افزود: این پایگاه در چشم انداز خود نباید فقط یک مرکز داده بماند بلکه باید شروعی برای تبدیل شدن به یک مرکز داده‌های بزرگ (Big data) و مرجعی برای اطلاعات زنان و خانواده در سراسر کشور و حتی فراتر از آن باشد.

سرپرست دانشگاه الزهرا با اشاره به موفقیت بانوان کشور بعد از انقلاب اسلامی با همه فرازو فرودها، تصریح کرد: امروزه بانوان ما حدود ۳۰ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور را تشکیل می‌دهند و این در حالی است که در پیشرفته‌ترین کشورها فقط حدود ۴۰ درصد محققان شان خانم هستند که این توانمندی بالا و تلاش بسیار بانوان ما را نشان می دهد.

بکائی با بیان اینکه لازم است که ما راهکارهایی برای جذب نخبگان خانم و دختران جوان موفق داشته باشیم و مشوق‌هایی برای این مهم در نظر بگیریم، گفت: این رونمایی آغاز یک راه مهم و شروع مسیر ضروری برای پیشرفت زنان در کشور اسلامی ایران است لذا از همه متخصصان و صاحب نظران دعوت می‌کنم که جهت کامل شدن این سامانه با ما همکاری و همفکری کنند تا مدیریت داده‌ها به خوبی انجام گیرد.

وی عنوان کرد: امروز دانشگاه الزهرا مفتخر است که اولین پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده را به نام مبارک خود در تاریخ علم کشور ثبت کند و امیدوار است که با کمک نهادهای مسئول و ذی ربط بتواند به زودی این مرکز را به یک مرکز داده‌های بزرگ در حوزه زن و خانواده بصورت مرجعی دقیق و قابل اعتماد به منظور تبیین پیشرفت و تلاش مستمر زنان کشورمان تبدیل کند.

در ادامه دکتر مریم پاکدامن نائینی مجری طرح پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده دانشگاه الزهرا توضیحاتی در خصوص مزایا، اهداف و چشم‌اندازهای این طرح ارائه داد.

وی با اشاره به اهداف این پایگاه گفت: مدیریت پژوهش هوشمند از طریق معرفی فعالیت‌های پژوهشی در حوزه زن و خانواده، ایجاد نظام جامع اطلاعاتی از پژوهش‌های انجام شده توسط زنان سرآمد و متخصص با ارائه ایده‌هایی برای انجام پژوهش‌های جدید، هماهنگ سازی، هم افزایی و بهره‌گیری موثر از ظرفیت‌های موجود در تولید و ارائه محتوا در حوزه زنان و خانواده، برقراری تعاملات هدف‌مند و نظام‌مند با ذینفعان برون سازمانی، ارتقای درون سازمانی و دانشجویان، شناخته شدن پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) به عنوان رابط سازمان‌ها و مؤسسات درگیر در فرآیند تولید محتوای علمی میان مراکز فعال در حوزه زنان و خانواده و فراهم‌آوری زمینه مناسب جهت ارتقای جایگاه زن در جامعه از جمله اهداف اصلی ایجاد پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده دانشگاه الزهرا است.

پاکدامن همچنین مطرح کرد: توسعه همکاری‌های علمی پژوهشی ملی و بین‌المللی در حوزه زنان و خانواده، تولید دانش و ارتقای نظام پژوهشی با رویکردهای نوین، انتشار دانش، ترویج و اجرایی‌سازی دستاوردهای پژوهشی و دانشی در حوزه زنان و خانواده با معرفی پیشینه پژوهش‌های انجام شده در این حوزه و بهبود و ارتقای زمینه‌های لازم برای پژوهش‌های جدید، حمایت از شکل‌گیری شبکه‌های تخصصی و مرتبط در حوزه‌های مختلف مرتبط با امور زنان و خانواده نیز از چشم‌اندازهای این طرح است.

مجری طرح پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده دانشگاه الزهرا با شرح روند تدوین طرح در ۴ مرحله مختلف از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ به اهمیت این پایگاه در جهاد تبیین و انعکاس تصویری متقن و علمی از روند رو به رشد حضور و موفقیت های زنان پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و از دغدغه مندی دکتر مشکین فام به عنوان ریاست پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا در به ثمر رساندن این طرح ملی تقدیر کرد.

وی در خاتمه از حمایت های رئیس و معاونین دانشگاه به جهت همراهی در تبیین این طرح تقدیر و ضمن سپاس از همراهی متخصصان پژوهشکده زنان، کتابخانه مرکزی، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات و روابط عمومی دانشگاه، از حامیان این طرح در داخل و خارج دانشگاه تجلیل کرد.

در ادامه، دکتر سعید رضایی شریف آبادی استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه الزهرا و رئیس انجمن علمی کتابداری ایران و دکتر عبدالرضا مجدالدین مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به سخنرانی پرداختند.

سپس مراسم رونمایی پایگاه با حضور رئیس و اعضای هیات رئیسه دانشگاه، دکتر بتول مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان، سخنرانان ویژه انجام و صفحه اول پورتال پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده به آدرس www.womendb.alzahra.ac.ir برای عموم به نمایش در آمد.

انتهای پیام/

ارسال نظر