به گزارش پایگاه خبری دانا، فناوری اینترنت اشیاء یکی از فنارویهای نوینی است که در اکثر صنایع کاربردی شده است. اینترنت اشیا نیز تکنولوژی جدیدی است که به انسان کمک میکند تا دستگاههای هوشمند را متصل کرده و عملکرد خانهها و کارخانهها را بهبود بخشد.
این فناوری با استفاده از ابزارهای اطلاعاتی، تجهیزات هوشمند ساز نظیرRFIDها شبکههای حسگر بیسیم و غیره، میانافزارها، بسترهای نرمافزاری تحت وب و با تکیه بر رایانش ابری با چالشهای موجود در دستگاههای شناسایی خودکار مقابله نموده که این امر منتج به تولید حجم بسیار زیادی داده جهت ذخیره، پردازش و ارائه میشود.
اینترنت اشیا بخشی از اینترنت آینده خواهد بود که در آن اشیا و تجهیزات و ماشینآلات مشارکتکنندگان فعال در فرآیندهای تجاری، اطلاعاتی عمل میکنند.
یکی از حیاتیترین و بنیادیترین بخش مدیریت کلی یک سازمان، مدیریت زنجیره تأمین آن سازمانها محسوب میشود. بخشی که وظیفه هماهنگی میان تمام واحدها از مراحل ابتدایی مانند تأمین مواد تا مراحل نهایی نظیر تحویل و خدمات پس از فروش کالا را بر عهده دارد. وجود بسترهای اطلاعاتی جامع و معتبر از الزامات مدیریت یک زنجیره تأمین هست. ازاینرو بهکارگیری هرچه صحیحتر دستگاههای یکپارچه اطلاعاتی نظیر فناوری اینترنتی از اشیاء در این بخش از مدیریت سازمان مورد اهمیت است.
براساس این گزارش یکی از کاربردهای اینترنت اشیاء در زنجیره تامین است. باید به این نکته کلید اذعان کرد و گفت این روزها زنجیرههای تأمین در سراسر جهان به فرایندهایی پیچیده تبدیل شدهاند و طرفهای زیادی در آن دخیل هستند. به همین دلیل شرکتهای زنجیره تأمین قصد دارند به منظور پایش دقیق داراییها عملیات کسبوکارشان را با استفاده از فناوریهایی مانند اینترنت اشیا و بلاک چین ارتقا دهند.
مدیریت زنجیره تأمین یک رویکرد یکپارچهسازی برای برنامهریزی و کنترل مواد و اطلاعات هست که از تأمینکنندگان تا مشتریان جریان دارد همانگونه که در وظایف مختلف در یک سازمان جریان دارد. مدیریت زنجیره تأمین، مدیریت موجودی با تمرکز بر مدیریت عملیات را با آنالیز ارتباطات در سازمانهای صنعتی ارتباط میدهد. این رشته در طی سالهای اخیر دارای اهمیت فراوانی شده است.
وظیفه مدیریت زنجیره تأمین، مدیریت و هماهنگسازی جریانهای مختلف درون آن هست. یکی از چالشهای مهم مدیریتی در این زمینه، در رابطه باهماهنگسازی جریان مواد بین چندین سازمان و در درون هر سازمان است. بهمنظور نیل به این مهم، نیازمند استفاده از تکنولوژیها و ابزارهایی جهت ردگیری مواد در مسیر طی شده از مبدأ به مقصد و ثبت اطلاعات در هر مرحله هست.
برهمین اساس یکی از مزایای فناوریهای بلاک چین و اینترنت اشیا، به حداقل رسیدن کاغذبازی و کارهای اداری است. در حال حاضر در فرایند انتقال یک کانتینر از مکانی به مکان دیگر، واسطههای زیادی حضور دارند. از آنجا که بیشتر شرکتها هنوز هم از روشهای سنتی برای تجارت استفاده میکنند، نیاز به کاغذ بازی همچنان وجود دارد. بلاک چین و اینترنت اشیا به شرکتها امکان میدهد تا با حذف کارهای اداری و کاغذی در هزینهها و وقتشان صرفهجویی کنند و در عین حال اطمینان یابند که حفاظت از دادهها در سراسر اکوسیستم بهتر انجام میشود.
انتهای پیام/