به گزارش پایگاه خبری دانا، اگرچه نیهای پلاستیکی یکبار مصرف در برخی کشورها در حال حذف شدن است، اما جایگزینهای «سبزتر» آنها کاستیهای خاص خود را دارند.
در حالی که برخی انواع نیهای دوستدار محیط زیست به صورت تجربی عرضه شده اند، اما تعدادی از آنها که از کاغذ ساخته شدهاند، هنگام خیس شدن تجزیه میشوند و برخی دیگر به فرآیندهای پیچیده تولید نیاز دارند. نیهای چند منظوره غیر یکبار مصرف مطمئناً یکی از جایگزینهای مناسب است، اما نی های مذکور به وفور در دسترس نیست.
با در نظر گرفتن این محدودیتها، محققان کره جنوبی یک نوع نی سازگار با طبیعت با استفاده از لیگنین تولید کردند که نوعی پلیمر آلی است و بخش زیادی از بافت حمایتی گیاهان، از جمله درختان را تشکیل میدهد.
لیگنین یک محصول جانبی از صنعت خمیر و کاغذ است و قبلاً برای تولید باتریهای ارزانتر، فیبر کربن مشتق شده از زباله و بتن قویتر مورد استفاده بوده است.
محققان لیگنین را با نشاسته سیب زمینی ترکیب کردند، سپس اسید سیتریک را به آن مخلوط اضافه کردند. سپس دوغاب را بر روی یک ورقه نازک پخش کردند، آن ورق را به شکل استوانه درآوردند و اجازه دادند خشک شود، سپس سیلندر استوانه ای را در خلاء و در دمای 180 درجه سانتیگراد حرارت دادند. محصول نهایی کارکرد مناسبی داشت و انتظار می رود در آینده برای تولید انبوه این نوع نی برنامه ریزی شود.
انتهای پیام/