تقی حسن زاده، پایگاه خبری دانا، سرویس استانها، وجود جاذبههای گردشگری تاریخی و طبیعی فراوان در شهرستان دزفول باعث شده در بیشتر ایام سال به ویژه نوروز، گردشگران فراوانی برای لذت بردن از این جاذبهها به سمت این شهرستان سرازیر شوند.
ورود گردشگران به شهرستان دزفول که در سالهای اخیر به شکل قابل توجهی افزایش یافته، امکانات و زیرساختهایی برای اسکان و اقامت میطلبد.
علاوه بر این با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی باید از ظرفیتها و داشتهها برای درآمدزایی نهایت بهره را برد؛ میتوان ضمن معرفی آثار ارزشمند طبیعی و تاریخی شهرستان دزفول که اغلب بکر ماندهاند به اقتصاد و جذب سرمایه در شهرستان کمک کرد.
کمبودها و نیازهایی در حوزه گردشگری شهرستان دزفول وجود دارد که برای درآمدزایی در این حوزه باید برطرف شوند.
دزفول نیازمند بانک اطلاعاتی در حوزه گردشگری است
یکی از کمبودهایی که در سالهای اخیر با آن مواجه شدیم نبود بانک اطلاعاتی جامع از جاذبههای گردشگری شهرستان دزفول است.
محمد آذرکیش فعال گردشگری و میراث فرهنگی دزفول در این باره گفت: باید به دنبال تهیه یک بانک اطلاعاتی جامع از جاذبههای گردشگری دزفول همراه با ساعت فعالیت آنها باشیم تا گردشگران و مسافران نوروزی هنگام ورود به دزفول بدون سردرگمی جاذبهها را شناسایی و بنا به علاقه خود از آنها بازدید کنند.
وی با اظهار تاسف از آماده نبودن برخی خانههای تاریخی از جمله خانه سوزنگر برای پذیرایی از گردشگران افزود: میتوان از خانههای تاریخی به عنوان یک ظرفیت ویژه استفاده کرد.
یکی دیگر از نیازهای حوزه گردشگری شهرستان دزفول از نگاه این فعال گردشگری، ساماندهی اسکان مسافران بود؛ لازم است برای رفع این نیاز، نقاط مشخصی از شهرستان برای اسکان مسافران نوروزی و برپایی چادر همراه با ارایه خدمات موردنیاز تعیین و امنیت مسافران حفظ شود تا شاهد بینظمی در سطح شهر نباشیم.
وی همچنین با تاکید بر لزوم رعایت نظافت مکانهای گردشگری دزفول ادامه داد: شاهد انباشت زباله در پارک علی کله و دیگر پارکهای ساحلی هستیم که نیاز است تمهیدات لازم برای جمع آوری زباله این پارکها اندیشیده شود تا مسافران هنگام مراجعه با صحنههای ناخوشایندی از رهاسازی زباله در کنار رودخانه دز مواجه نشوند.
نصب تابلوهای راهنمای گردشگری در نقاط شلوغ و پرتردد دزفول یکی دیگر از نیازهای مطرح شده از سوی آذرکیش بود؛ این تابلوها به طور قطع میتوانند مسافران را برای مسیریابی در مناطق شلوغ هدایت کنند.
گردشگر نباید دغدغه تامین نیازهای اولیه داشته باشد
به گفته این دوستدار میراث فرهنگی، تختهای اقامتی دزفول نیاز مسافران نوروزی و گردشگران را برآورده نمیکنند در نتیجه نیاز است برنامه ریزی جامعی برای توسعه خانههای مسافر و آماده سازی مدارس در این خصوص انجام شود تا گردشگر بدون دغدغه در هر زمان بتواند اقامت داشته باشد.
وی افزود: برای استفاده اقتصادی از ظرفیت نوروز به خوبی برنامه ریزی نمیشود این در حالی است که این تعطیلات میتواند باعث رونق اقتصادی شهر شود.
آذرکیش با ارائه راهکار برپایی نمایشگاه و ساماندهی بازار قدیم و مراکز خرید برای استفاده اقتصادی از ظرفیت حضور گردشگران در شهرستان گفت: این کار هم خاطره خوشی در ذهن گردشگران خلق میکند و هم رونق اقتصادی ایجاد خواهد کرد.
بهبود روشنایی مراکز گردشگری یکی دیگر از مواردی است که این فعال گردشگری بر آن تاکید دارد و معتقد است محل تردد گردشگران باید از روشنایی کافی برخوردار باشد.
علاوه بر این موارد باید آمار درستی از تعداد مسافران نوروزی داشته باشیم تا بتوانیم برنامه ریزی و زیرساختها و نیازهای آنها را تامین و خدمات بهتری ارائه کنیم.
برای استفاده بهینه از ظرفیت گردشگری شهرستان دزفول نباید این کمبودها هر سال تکرار شوند بلکه باید خدمات را نسبت به سال قبل ارتقا دهیم.
استفاده از ظرفیت انجمنهای مردم نهاد
برخی از نیازهای گردشگری دزفول در گفت و گو با رئیس میراث فرهنگی دزفول مطرح شدند که حمیدرضا خادم در این باره گفت: برای فرهنگ سازی، نظافت و جمع آوری زباله در اماکن گردشگری از ظرفیت انجمنهای مردم نهاد استفاده کردهایم و طبق برنامه نوروز امسال نیز از این ظرفیت استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: هماهنگیهای لازم برای بازدید گردشگران از خانههای تاریخی و موزه مردم شناسی دزفول در نوبت صبح و عصر انجام شده و گردشگران میتوانند از این جاذبهها دیدن کنند ضمن اینکه تلاش میشود از ظرفیت حمام شاهرکن الدین نیز برای نوروز امسال بهره مند شویم.
به گفته آذرکیش فعال گردشگری، دستیابی به اطلاعات جامع گردشگری دزفول از نیازهای شهرستان شهرستان بود که خادم در این باره گفت: برای دستیابی به این اطلاعات با همکاری بخش خصوصی و شهرداری در حال تهیه بروشورهایی هستیم البته پیش این نیز تعدادی بروشور توسط میراث فرهنگی تهیه شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: قرار است در ورودی شهر دزفول نیز به منظور معرفی هرچه بیشتر صنایع دستی این شهرستان با محوریت کپو نمایشگاهی در جاده اندیمشک با همکاری هلال احمر راه اندازی شود.
وی راه اندازی سیاه چادر در شهیون و سردشت را یادآور شد و ادامه داد: امسال سفره خانه در بخش شهیون راه اندازی شده و در بیشتر مناطق از جمله کول خرسون نیز ظرفیت اقامت تعریف شده است.
یکی دیگر از نیازهای شهرستان که همواره به آن اشاره شده ایجاد واحد اقامتی در اماکن گردشگری است که خادم در این رابطه گفت: پیگیر راه اندازی خانه مسافر در پاقلعه و پامنار هستیم که با صدور مجوز تلاش میشود امکانات تکمیل و قبل از عید آماده ارائه خدمات به گردشگران شوند.
علاوه بر آثار تاریخی و گردشگری فراوان، شهرستان دزفول آثار ناملموسی چون آداب و رسوم، زبان و گویش، برخی غذاها چون نون چربی، حمیس توله، حمیس باقلا و در گردشگری مذهبی نیز آثاری چون سنگر، مزار دست و پا و بیمارستان یازهرا دارد که در کنار آثار طبیعی و تاریخی به گردشگران معرفی خواهند شد.
انتظار میرود مسوولان دزفول عزم خود را برای تامین زیرساختها و نیازهای گردشگری این شهرستان جزم و مشکلات را برای توسعه این صنعت پولساز برطرف کنند.