به گزارش پایگاه خبری دانا دکتر غلامرضا حسن زاده افزود: بحثی در وزارت بهداشت وجود دارد که دانشگاههای علوم پزشکی باید پاسخگو باشند و اثرگذاری یک دانشگاه برای وزارت بهداشت مهم است.
وی افزود: به این معنی که اگر دانشگاهی در منطقهای وجود دارد باید یک تفاوتی در نظام سلامت و میزان و شاخصهای سلامت منطقه وجود داشته باشد. نمیتوان گفت در منطقهای دانشکده یا دانشگاه علوم پزشکی داریم اما به نیاز و شاخصهای سلامت در آن منطقه توجهی نداشته باشد و یا در رفع آن معضل منطقهای برنامهای ندارد.
نایب رئیس شورای کشوری برنامه جامع عدالت، تعالی و بهرهوری در آموزش پزشکی گفت: به هر حال اگر دانشگاه علوم پزشکی در منطقهای دارای ریزگردها قرار دارد باید بداند چه برنامهای برای رفع آن دارد. اگر آلودگی هوا، آلودگی محیط زیست و یا حوادث ترافیکی و جادهای وجود دارد دانشگاه باید بگوید چه برنامهای برای رفع آن دارد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه برنامههای آموزشی خوبی در این زمینه تدارک دیدیم که برخی از آن برنامهها به زودی ابلاغ میشود. البته اجرای آن هماهنگی با سایر نهادها را میطلبد. در همین زمینه در مورد ایمنی جادهای و حوادث جادهای و سلامت ترافیک برنامهای را مصوب کردیم که در شورای معین شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی ابلاغ میشود. این موضوع با همکاری وزارت راه و شهرسازی، پلیس راهور و نهادهای مرتبط با ترافیک جادهای اجرایی میشود.
حسن زاده گفت: در همین زمینه دبیرخانه دانشگاه پاسخگو در دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل خواهد شد و همه معاونتهای دانشگاه باید در راستای پاسخگویی اجتماعی باید با یکدیگر همکاری کنند و همگرا عمل کنند. معاونتهای آموزشی، درمان و بهداشت باید برای پاسخگویی اجتماعی برنامه مشترک داشته باشند و رهبری این دبیرخانه بر عهده رئیس دانشگاه علوم پزشکی خواهد بود.
نایب رئیس شورای کشوری برنامه جامع عدالت، تعالی و بهرهوری در آموزش پزشکی افزود: کارگروه همگرایی علوم و فناوری برنامه جامع عدالت، تعالی و بهرهوری در آموزش پزشکی میتواند در این حوزه به دانشگاههای علوم پزشکی کمک کند.