در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۷۵۹۸
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵
نگرانی تا حدی می‌تواند مفید باشد. تا زمانی که این احساسات بیش از حد شدید نباشند، طولانی نشوند و مکرر تکرار نشوند، می‌توانند به انجام کارها کمک کنند.

بسیاری از والدین نمی‌دانند چگونه به فرزندان نگران خود یاری دهند. در این مقاله، روش‌هایی را معرفی خواهیم کرد که به شما کمک می‌کند نگرانی‌های فرزندان‌تان را کاهش دهید.

با بزرگ‌تر شدن بچه‌ها، آن‌ها با تجربیات جدیدی مانند شروع مدرسه، ملاقات با دوستان جدید، یادگیری شنا، رقابت در ورزش و یادگیری رانندگی مواجه می‌شوند. هر یک از این تجربیات می‌تواند یک گام بزرگ در زندگی آن‌ها باشد.

وقتی کودکان و نوجوانان با این تجربیات جدید روبرو می‌شوند، معمولاً احساسات متنوعی را تجربه می‌کنند. حتی یک تجربه مثبت هم ممکن است استرس‌زا باشد. طبیعی است که در مورد آنچه در پیش است هیجان‌زده و نگران باشند که آیا فرزندتان برای مقابله با آن آماده است یا نه.

نگرانی تا حدی می‌تواند مفید باشد. تا زمانی که این احساسات بیش از حد شدید نباشند، طولانی نشوند و مکرر تکرار نشوند، می‌توانند به انجام کارها کمک کنند. نگرانی به‌عنوان یک علامت احتیاط و واکنشی طبیعی به تغییرات و چالش‌ها عمل می‌کند.

 چگونه به بچه‌های نگران کمک کنیم؟

اگر کودکان از آرامش و حمایت والدین برخوردار باشند، هنگام تفکر درباره نگرانی‌هایشان می‌توانند آمادگی بیشتری پیدا کنند. زمانی که بچه‌ها احساس آمادگی کنند، بهتر می‌توانند بر روی موضوعاتی که نگران آن‌ها هستند تمرکز کنند.

 چگونه بزرگسالان می‌توانند به بچه‌های نگران کمک کنند؟

گاهی اوقات بچه‌ها از مواجهه با تجربیات جدید یا چالش‌برانگیز فرار می‌کنند. اما انجام کارهای جدید (که ایمن و مناسب سن آن‌ها باشد) به رشد آن‌ها کمک می‌کند. هر چالش جدید فرصتی برای کسب مهارت و افزایش اعتماد به نفس است.

والدین می‌توانند به کودکان و نوجوانان کمک کنند تا با تجربیات جدید روبرو شوند و نگرانی‌هایشان مانع آن‌ها نشود. در ادامه، نکات مفیدی برای مدیریت نگرانی‌های فرزندان و فراهم کردن تجربه‌های مثبت برای آن‌ها آورده شده است:

۱. همدلی

بچه‌های نگران بیش از هر توصیه‌ای نیاز به درک و شنیده شدن دارند. همدلی با آن‌ها اولین و مهم‌ترین قدم برای کاهش نگرانی‌هایشان است. سعی کنید از دیدگاه آن‌ها به موضوعات نگاه کنید تا بهتر بفهمید چه چیزی باعث نگرانی‌شان شده است.

 

۲. تلاش‌های بی‌فایده برای آرام کردن

برخی والدین برای آرام کردن فرزندان خود از روش‌هایی مانند پاداش‌های مادی استفاده می‌کنند. اما این روش‌ها فقط به‌طور موقت می‌توانند مفید باشند و در بلندمدت ممکن است نگرانی‌ها را افزایش دهند. برای مثال، تصور کنید که شما نگران یک مصاحبه شغلی هستید و همسرتان شما را به سینما دعوت می‌کند.

 

۳. وقت گذراندن با آن‌ها

 

برای کمک به بچه‌های نگران، باید وقت بگذارید. هر روز زمانی را به فرزندان خود اختصاص دهید، حتی اگر فقط چند دقیقه باشد. فعالیت‌های مشترک مانند پیاده‌روی، آشپزی، یا بازی می‌تواند پیوند شما را قوی‌تر کند و لحظات شاد را برای آن‌ها ایجاد کند.

 

۴. از آن‌ها بپرسید که در ذهنشان چه می‌گذرد؟

 

به بچه‌ها کمک کنید تا احساسات و افکارشان را نام‌گذاری کنند. ممکن است آن‌ها همیشه تمایل به صحبت نداشته باشند، اما به آن‌ها بگویید که شما همیشه آماده گوش دادن هستید. این آگاهی به آن‌ها احساس امنیت و حمایت می‌دهد.

 

 ۵. با حوصله گوش کنید

 

زمانی که بچه‌ها و نوجوانان می‌خواهند صحبت کنند، با تمام توجه خود به آن‌ها گوش دهید. به آن‌ها زمان بدهید تا افکار و احساساتشان را بیان کنند و از آن‌ها سؤالاتی بپرسید تا شنونده بهتری باشید. عجله نکنید که نظرات خود را بدهید و بگذارید آن‌ها آزادانه صحبت کنند. گوش دادن با آرامش به آنچه می‌گویند، کمک می‌کند تا احساس کنند که مورد توجه و حمایت قرار دارند.

 

 

برچسب ها: کودک
ارسال نظر