در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۹۲۱۴
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۸
حمایت مرکز شتابدهی مس سرچشمه از پایان نامه‌های فناورانه:
مرکز شتابدهی شهید ستاری مس سرچشمه رفسنجان از پایان نامه‌های فناورانه و پژوهش‌ها با محوریت تولید کالای مس بر حمایت می‌کند و در این راستا رویداد مسی بساز را برگزار می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری دانا، ابوالفضل احمدی کاظم آبادی رئیس مرکز شتابدهی شهید ستاری مس سرچشمه رفسنجان در هاب رسانه چهاردهمین نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ گفت: در مجموعه شتابدهی شهید ستاری مس سرچشمه به طور تخصصی به نوآوری و شتابدهی صنایع پایین دستی مس و تولید اقلام مس بر و توسعه فناوری میپردازیم.

وی گفت: درسال ۱۴۰۲ اولین رویداد توسعه فناوری مس را برگزار کردیم که به این واسطه از ۱۸۰ طرح ۱۳ استارتاپ برای مسیر توسعه فناوری جذب شدند که مورد حمایت قرار گرفتند. همچنین ۹ استارتاپ به صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت ملی صنایع مس ایران معرفی شدند که مورد حمایت قرار بگیرند.

احمدی با تاکید بر اینکه ایران پنجمین ذخیره مس دنیا را دارد، اما نتوانسته به خوبی محصولات فناورانه بر پایه مس تولید کند، گفت: مجتمع مس سرچشمه رفسنجان بنا دارد روی این ایجاد و پیدایش طرح‌های تولید کالای مس بر سرمایه گذاری و سیاستگذاری کند. در همین راستا رویداد مسی بساز را برگزار می‌کند.  

به گفته وی، چون تولید محصولات مسی کم است، اما پرمصرف نیست باید بتوانیم محصولات بهتری در این زمینه تولید کنیم؛ بنابراین این رویداد می‌تواند زمینه ساز دستیابی و اکتساب دانش فنی تولید اقلام فناوری بالا مبتنی بر مس باشد که ما از ان حمایت کنیم.

 وی ادامه داد: مس ویژگی‌های منحصر به فردی نسبت به سایر فلزات دارد و برای ارتقا سطح کیفیت کابل‌ها و شبکه توزیع برق میتوان سیاستگذاری کرد. وی گفت: به طور دقیق نتوانستیم کشف کنیم چه کالا‌های مسی مورد نیاز کشور است از این رو باید از کمک شرکت‌هایی که در زنجیره تامین شأن کالای مسی مصرف میشود بهره‌مند شویم.

احمدی کاظم آبادی گفت: تاکنون محصولاتی مانند ابرخازن و ذخیره ساز‌های انرژی، سنسور‌های هوشمند، مواد شیمیایی در قالب کاتالیست‌های مسی حاصل دستاورد محققان کشور توسط این شتابدهنده مورد حمایت قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: بزرگترین چالش در زمینه مس توسعه اقلام توسعه فناوری این حوزه است که باید در ابتدای مسیر فناوری، دانشگاهیان و محققان را به سمت تولید دانش آقام مبتنی بر مس سوق بدهیم. شناسایی اقلام و دستیابی به دانش تولید توسعه فناوری و ارتقا محصول اولویت‌های ما است و اگر پایان نامه‌هایی در این زمینه شکل بگیرند از ان‌ها حمایت می‌کنیم.  

احمدی گفت:‌اگر ۱۰۰۰ مقاله هول اقلام مس محور داشته باشیم حتما ۵۰ استارتاپ خارج می‌شود. وی ادامه داد: ما برنامه ریزی کردیم تا پایان سال تحصیلی جاری در دو دانشگاه شهر تهران و یک دانشگاه در شمال غرب کشور این رویداد مسی بساز را اجرا کنیم.

وی گفت: حتی برای پایان نامه و پژوهش‌های دانشگاهی که روی مس تمرکز دارد مبالغی برای حمایت و در صورت چاپ مقاله بین المللی جایزه اعطا می‌کنیم.

احمدی کاظم آبادی اظهار کرد: همچنین در مرکز شتابدهی تلاش داریم سندی را برای جامعه فناور تهیه کنیم که چشم انداز ۱۰-۲۰ ساله کالا‌های مبتنی بر مس در آن گردآوری شده است.  

وی گفت: اولویت‌های مرکز شتابدهی شهید ستاری برای حمایت چه در قالب رویداد مسی بساز و چه در قالب حمایت از گروه‌های فناور و استارتاپ، با نگاه نیاز‌های فعلی و آینده پژوهی در این مورد حوزه‌های زیر است: توزیع و انتقال برق خودروی برقی صنایع الکترونیکی، کالا‌های برقی و لوازم خانگی زیرساخت و حمل و نقل انرژی تجدید پذیرنانو فناوری احمدی اشاره کرد برای هرگونه ارتباط با مرکز نوآوری و شتاب دهی شهید ستاری و آشنایی بیشتر با رویداد مسی بساز و همچنین مطالعه زنجیره ارزش مس به سایت این مرکز مراجعه نمایند.

ارسال نظر