مریم مظلومی،کارشناس علوم آزمایشگاهی ومجری این طرح درگفت وگو با خبرنگارگروه دانش خبرگزاری دانا گفت:هم اکنون برخی از حشرات موجب انتقال بسیاری از بیماری ها مانند مالاریا،سالک،لیشمانیوزهستند. متاسفانه درکشورایران نیز بیماری سالک بسیار شایع است و بیماری ما لاریا نیز هنوز به طور کامل ریشه کن نشده است.از طرفی پشه های معمولی مانند کولکس نیز هرچند باعث انتقال بیماری نیستند اما با شروع فصل گرما،مزاحمت های زیادی برای مردم ایجاد می کنند.به همین دلیل با انجام تحقیقاتی بر روی پشه های آنوفل(عامل بیماری مالاریا)،کولکس و پلاسمودیوم(عامل انتقال بیماری لیشمانیوز)،تصمیم گرفتیم برای حفاظت از گزش پشه ها و مبارزه با مزاحمت حشرات این لوسیون گیاهی را بسازیم.
وی افزود:طی تحقیقات میدانی که انجام شده است،حشرات از ۲۰ نوع گونه گیاهی دوری می کنند.علت این دوری و تنفرهنوز به طور دقیق معلوم نشده است.ما باعلم به این موضوع برای ساخت این لوسیون از عصاره و اسانس ۵ نوع گیاه مانند میخک،شب بوودرخت عرعراستفاده کردیم.
مجری این طرح تصریح کرد:طی مطالعات انجام شده معلوم شد که محققان زمانی که دستشان آغشته به این لوسیون است از گزند حشرات به دور هستند اما زمانی که دست این افراد حاوی لوسیون نباشد،با نزدیک شدن دستشان به قفس حشرات به یکبار مورد حمله وهمجوم چند پشه واقع خواهند شد.همچنین تحقیقات و آزمایش های بالینی روی نمونه های انسانی و حیوانات نشان داد که این لوسیون گیاهی تاثیر مثبتی در قطع سیکل بیماری هایی مانند مالاریا،سالک و لیشمانیوز دارد.
مظلومی ضمن اشاره به تفاوت این لوسیون با نمونه مشابه خارجی اش گفت:این لوسیون گیاهی برای اولین بار در جهان تولید شده اما نمونه مشابه آن نیزطی سال های گذشته ساخته شده است.نمونه خارجی این لوسیون با فرمول شیمیایی و ماده سرطان زای"دیت"علاوه بر گران بودن،عوارض جانبی فراوانی به همراه دارد اما این لوسیون گیاهی ضمن ارزان بودن،فاقد هرگونه عوارض جانبی است و استفاده از آن برای هیچ گروه سنی محدودیت ندارد.
وي در پایان هزينه توليداين طرح ازابتدا تامرحله صنعتي شدن را ۵۰ ميليون تومان اعلام کرد و گفت:هم اكنون مجوزساخت اين محصول ازسوي وزارت بهداشت صادرشده وبزودي به بازارعرضه می شود./پایان پیام