در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۳۰۵۲
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۱
/یادداشت/
نویسنده: هانیه حقیقی
ما در زمره آخرین کشورهایی هستیم که سرویس اینترانت را درکنار اینترنت راه اندازی می کنیم، مشکل اصلی این طرح عدم اطلاع رسانی در باره آن از سوی مسوولان مربوطه است.
مصوبه ای که سال 85 سازمان تنظیم مقررات درباره اینترنت و اینترانت ارایه کرد که همان مصوبه شماره 14 است که بر طبق این مصوبه شرایط سرویس اینترانت و جزئیات آن در این مصوبه شرح داده شده بود. اما آنچه که مشخص است این است که سرویس اینترانت برخلاف ابهام عمومی و اینکه اکثر کاربران اینترنت شک دارند که نکند این سرویس جایگزین اینترنت جهانی شود یا اینکه اینترنت به کلی قطع شود؛ از فعالیت مطلوب ولازم به شمار می‌رود.
می توان گفت ما در زمره آخرین کشورهایی هستیم که سرویس اینترانت را درکنار اینترنت راه اندازی می کنیم، مشکل اصلی این طرح عدم اطلاع رسانی در باره آن از سوی مسوولان مربوطه است. چراکه چنانچه مزایای این خدمات به اطلاع مردم برسد شاید استقبال بهتری از آن شود.
مدیریت داده بزرگترین مزیت این شبکه است وارزش افزوده مناسبی است. این اصطلاح به این معناست که در مواردی که احتیاج به یکپارچگی شبکه داریم و در کنار آن امنیت نیز برایمان حایز اهمیت است می توانیم به راحتی از اینترانت استفاده کنیم. در صورتیکه این دو ارزش افزوده درکنار هم در اینترنت میسر نبوده و یا به سختی میسر است.
اما اینترانت این قابلیت را دارد که مدیریت داده را در محیطی امن، در یک مجموعه مانند یک شهر یا یک کشور به راحتی فراهم کند.
ایمیل ملی هم که به عنوان یکی از ارزش افزوده های اینترانت است کاملا از بحث شبکه ملی اطلاعات جداست و در زمره سرویس هایی است که در بستر اینترانت ارایه می‌شود.
علاوه بر این ما با یک محدودیت دیگری روبرو هستیم و آن هم هزینه اینترنت است با توجه به وضعیت اقتصادی اگر بخواهیم اینترنت را در دسته درجه دوهای سبد خانوار قرار دهیم تنها 40 درصد خانواده ها می‌توانند هزینه اینترنت را پرداخت کنند درصورتیکه در حال حاضر برای انجام تمام امور بانکی، آموزشی و اداری به اینترنت احتیاج داریم اما برخی خانواده ها از پس هزینه‌های آن برنخواهند آمد. این نکته یکی دیگر از مزیت های اینترانت نسبت به اینترنت است.
البته به نظر می‌رسد برای قضاوت درمورد این طرح، زمان مناسبی نباشد، چراکه هنوز به فصل نتیجه گیری ازاینترنت ملی نرسیدیم چون هنوز زیرساخت‌هایمان آماده نشده اول باید خیلی از پروژه‌ها تکمیل شود و بعد ما به دنبال نتیجه گیری باشیم. الان در مقطعی نیستیم که بخواهیم در باره خوب یا بد بودن آن نظربدهیم هنوز زیرساخت، لازم داریم تا به نتیجه گیری برسیم این قضیه هنوز نیمه تمام است.
ضمنا بعد از اتمام این شبکه نیز بحث فرهنگ استفاده و نحوه استفاده مطرح می‌شود که متغیر هستند و فکر نمی کنم زمان خوبی برای نتیجه گیری از اینترنت ملی باشد. /پایان پیام
*سعید رستم اف- سرپرست بخش پشتیبانی شرکت داتک
ارسال نظر