در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۳۱۴۴
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۱
ماده کریستالی سفید رنگی که به عنوان شکرشناخته شده است، یک مادهٔ مصنوعی است که اغلب از نیشکر یا چغندر قند بدست می‌آید. پس از جداسازی تمام املاح، ویتامین‌ها، پروتیین، آنزیم و سایر مواد مغذی مفید قند موجود در نیشکر و چغندر در کارخانه این مواد تصفیه شده و به ساکاروز خالص تبدیل می‌شود.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا، آنچه پس از فرآیند تصفیه باقی می‌ماند، ماده مصنوعی غلیظ شده‌ای است که استفاده از آن نه تنها فایده‌ای برای بدن ندارد بلکه بسیار هم مضر است. 

شکر یک ماده سمی برای بدن محسوب می‌شود که برای سلامتی بسیار مضر است و در طولانی مدت عوارض خود را نشان می‌دهد. در زیر به بیان مضرات مصرف شکر می‌پردازیم: 

مضرات مصرف شکر: 
- مصرف شکر سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال می‌کند و پس از هر بار مصرف محصولات حاوی شکر گلبول‌های سفید بدن از کار می‌افتند و تا ۲ الی ۵ ساعت بدن کاملا آماده آلوده شدن به هر نوع ویروس یا باکتری خواهد بود. 

بر اساس این گزاش؛ تحقیقات نشان داده است پس از هربار خوردن مواد شیرین سیستم ایمنی بدن تا ۷۵ درصد کارایی خود را از دست می‌دهد و این دقیقا بهترین زمان برای فعال شدن میکروب‌ها و ویروس‌ها است. 

- شکر ماده‌ای زاید است که فاقد هرگونه ویتامین یا مواد معدنی است و بدن قادر به هضم و جذب آن نیست و مصرف این ماده عامل اصلی پوکی استخوان محسوب می‌شود. از این رو سلول‌ها مجبور هستند برای شکستن ملکول‌های شکر از املاح کلسیم و منیزیم ذخیره در استخوان‌ها استفاده کنند. 

- شکر نقش عمده‌ای در پوسیدگی دندان‌ها دارد و بذاق دهان را اسیدی می‌کند که این امر موجب ایجاد حفره در دندان، خونریزی لثه، تخریب استحکام استخوانی و در ‌‌نهایت موجب از دست دادن دندان‌ها می‌شود، مصرف شیر در این هنگام سودی ندارد به مخصوص اگر همراه کیک و شیرینی باشد. 

-عامل اصلی دیابت است. 

- در ایجاد بیماری‌های قلبی، تصلب شرایین، بیماری‌های روحی، افسردگی، پیری، فشارخون بالا و سرطان نقش دارد. 

- باعث عدم تعادل هورمونی بدن و آسیب به غدد داخلی بدن مثل غدد فوق کلیوی و لوزالمعده می‌شود که میزان قند خون را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می‌دهد و همچنین ترشح هورمون رشد را کاهش می‌کند. 

- منجر به خستگی مزمن می‌شود. 

-سبب افراط در خوردن مواد غذایی در افرادی می‌شود که دچار پرخوری عصبی (بولیمیا) هستند. 

- افزایش فعالیت در ۵۰ درصد کودکان می‌شود. 

- مصرف شکر اضطراب و کج خلقی را در افراد افزایش می‌دهد متاسفانه برخی از مردم تصور می‌کنند با مصرف مواد شیرین روحیه آن‌ها شاد خواهد شد در حالیکه کاملا برعکس است. شادی حاصل از خوردن شیرینی به خاطر اعتیادی است که به آن دارند و با خوردن آن آرامش می‌یابند اما در روحیه و امواج مغزی شما اثر متضاد دارد. 

- علایم اضطراب و ترس را در خانم‌های حساس تشدید می‌کند. 

- وحشتناک‌ترین بیماری قرن یعنی آلزایمر که با حواس پرتی‌های کوچک شروع می‌شود بر اثر مصرف شکر به‌وجود می‌آید. این به این معنا است که تا ۲۵ سال دیگر نیمی از جمعیت می‌انسال کره زمین آلزایمر خواهند داشت و مرگ زجر آوری در انتظارشان است. 

- کاهش وزن را در افراد چاق مشکل می‌سازد زیرا با مصرف زیاد قند، مقدار انسولین خون افزایش می‌یابد که این منجر به افزایش ذخیره کربوهیدرات و چربی در بدن می‌شود./پایان پیام 
ارسال نظر