در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۳۴۸۰
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۵
متغیرهای آبی درخشان در زبان انگلیسی به اختصار LBVs نامیده شده است، این ستارگان دسته ای از فراغول ها هستند که ذاتا درخشان بوده و درجات مختلفی از نور و رنگ را نشان می دهند، مشخصه مهم آنها از دست دادن جرم است.

به گزارش گروه دانش خبرگزاری  دانا (داناخبر)، این ستارگان درخشان ترین، پرجرم ترین و بزرگترین ستاره شناخته شده است. درخشش آنها در حدود چهار میلیون برابر خورشید ، شعاع آن حدود 150 برابر خورشید و جرم آن از حد HD که حدود 40 جرم خورشیدی است بیشتر است که در حدود 130 و 150 جرم خورشیدی است و تنها به وسیله طول موج فروسرخ توسط انسان آشکار شده است.

این اجرام به قدری درخشانند که دیگر انواع فراغول ها را تحت الشعاع خود قرار می دهند که همگی ستارگانی با رنگ آبی مایل به سفید هستند.

به نظر اخترشناسان تولد چنین ستاره ای به این سادگی نیست، احتمالا بر اثر یک ابرنواختر ، توده بسیار بزرگی از گاز در محیط میان ستاره ای فشرده می شود و آن را به وجود آورده است.همچنین برای کشف این ستاره از تلسکوپ 200 اینچ پالومار در شیلی استفاده کردند.

مشخصات
- این دسته از ستارگان عمر کوتاهی دارند شاید به کوتاهی 40000 سال و طیف ها، درخشندگی و دمای آنها بسیار تغییرپذیر و ناپایدار است. در طول دوره ی خاموشی یا روشنایی حداقل که خموشی نامیده می شود، به شکل ستارگان فوق غول نوع B آبی با دماهای بالاتر از حدود 2000 تا 15000 کلوین ظاهر می شوند. در طول دوره های روشنایی ماکسیمم به شکل ستارگان ابرغول نوع F یا نوع A با دماهای نزدیک به 8000 کلوین است.

- در طول انفجارهای نرمال این ستارگان در مدت چند ماه تا دو برابر درخشان تر می شوند،LBV ها به دلیل غول پیکری و انفجارهای بزرگشان مشهور هستند. در طول این انفجار ها، مقادیر زیادی از جرم آنها به صورت ناگهانی خارج می شود.

فاصله بین انفجارهای بزرگ که در طول آن ستارگان خاموش می مانند، که از مرتبه چند صد تا چند هزار سال تخمین زده می شود.
زمانی که یک LBV مقداری از جرمش را در طول انفجار از دست می دهد، موقتا ناپایدار می شود و به حالت خاموش(آبی) بر می گردد.
این ستارگان تا کنون در خشان ترین ستاره شناخته شده در عالم بوده است و بیشتر نور مرئی این ستاره از میدان دید ما خارج است و اکثرا توسط گازها و غبارهای میان ستاره ای جذب شده و یا به بیرون میدان دید ما بازتاب می شود./پایان پیام

برچسب ها: ستارگان آبی
ارسال نظر