در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۴۸۴۲
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۹
طبق استاندارد باید به ازای هر شهروند گلستانی 1.5 جلد کتاب وجود داشته باشد اما اکنون به ازای هر سه نفر یک جلد کتاب وجود دارد

گلستان جزو 9 استان برتر کشور در حوزه سرانه مطالعه است ولی همچنان به دلیل کمبود منابع کتاب، روح مردم با فرهنگ استان، تشنه و گرسنه غذای فرهنگی مانده است.

به گزارش خبرگزاری دانا (داناخبر) به نقل از مهر، کمبود کتاب و منابع کتاب در گلستان به حدی است که به ازای هر سه شهروند استان یک جلد کتاب وجود دارد.

کمبود منابع، گرانی قیمت کتاب، هزینه بالای عضویت، سرانه کم فضای کتابخوانی از جمله مشکلات و موانع فراروی توسعه کتابخوانی عنوان شده است.

وضعیت سرانه مطالعه در گلستان
 
سید حسین علوی مدیرکل کتابخانه های گلستان می گوید: استان گلستان سرانه مطالعه اش نسبت به میانگین کشوری بیشتری است.
 
وی افزود: در سنجشی که در شورای فرهنگ عمومی کشور انجام شد، سرانه مطالعه استان در سال 88 حدود 59 دقیقه بود که در سال 90 این میزان به 81 دقیقه در روز افزایش یافته است و رشد 35 درصدی را شاهد بوده ایم.
 
علوی اظهار داشت: برخلاف سال 88 که در رتبه پایینی از نظر کشوری قرار داشتیم اکنون جزو 9 استان برتر از نظر سرانه مطالعه قرار داریم و وضعیت گلستان در حال حاضر از نظر کتابخوانی نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.
 
مدیرکل کتابخانه‌های گلستان ادامه داد: برگزاری نمایشگاه کتاب ملی و استانی، حمایت از مولفان استانی، حمایت مسئولان، افزایش ایستگاههای مطالعه و افزایش تعداد کتابخانه ها در رشد سرانه مطالعه تاثیر گذار بوده است.
 
وجود 70 کتابخانه در گلستان
 
علوی تعداد کتابخانه های استان را بیش از 70 واحد برشمرد و گفت: این تعداد در سال 88 حدود 28 واحد بوده است و در حال حاضر بیشتر قشر کودک و نوجوان و فرهیخته به مطالعه می پردازند و بیشترین میزان مطالعه را بخود اختصاص داده اند.
 
یک جلد کتاب برای هر سه شهروند گلستانی
 
مدیرکل کتابخانه های گلستان گفت: طبق استاندارد باید به ازای هر شهروند گلستانی 1.5 جلد کتاب داشته باشیم، اکنون به ازای هر سه نفر یک جلد کتاب داریم و با استانداردها فاصله داریم.
 
راهکارهای افزایش منابع کتاب 
 
وی به راهکارهای افزایش منابع کتاب اشاره و اضافه کرد: یکی از راهکارها این است که کتابخانه ها افزایش یابد و تقاضا داریم خیران در این حوزه وارد شوند و از دستگاهها نیز خواستیم که اگر فضای خالی در ادارت دارند، کتابخانه ایجاد کنند.
 
اجرای طرح کتاب من
 
مدیرکل کتابخانه های عمومی گلستان به طرح " کتاب من" اشاره کرد و گفت: در این طرح مردم می توانند کتابهایی را خواهان مطالعه آن هستند و در کتابخانه ها موجود نیست را سفارش دهند تا خریداری کنیم و در اختیارشان قرار دهیم.
 
وی اظهار داشت: فضای مطالعه تنها کتاب نیست و افزایش نشریات استانی، مجلات، روزنامه ها، هفته نامه ها، افزایش بستر فضای مطالعه مجازی و جدی پرداختن به مطالعه قرآن و ادعیه از جمله موارد برای توسعه مطالعه است.
 
طرح شبکه اجتماعی دوستدارات کتاب
 
وی به طرح شبکه اجتماعی دوستداران کتاب اشاره و اضافه کرد: بر اساس این طرح طرح ما رد چهار محور داش آموزی، دانشجویی، ادارات و محلات حرکت می کنیم.
 
وی گفت: محور ادارات این طرح شورع شده و طبق این تفاهمانه، پرسنل هر دستگاه منابعی را نیاز داشته باشند، کتاب را از طریق روابط عمومی برای همکار می فرستیم و نیاز به مراجعه همکار به کتابخانه نیست.
 
وی گفت: این طرح قرار است در سطح مدارس، محلات ادامه یاد که در ترویج فرهنگ مطالعه نیز تاثیر گذار است.

ارسال نظر