شاهین گوانجی، مخترع این طرح در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا(داناخبر)، گفت:در حال حاضر آفت دهان به دو صورت مینور و ماژور رخ می دهد که تقریبا50 درصد از مردم دنیا در طول حیات خودشان به نحوی مبتلا به بیماری آفت دهان از نوع مینور میشوند.
رتبه اول اختراع جشنواره مبتکران ایران افزود:هرچند هم اکنون گاز گرفتن داخل دهان از طریق دندانها(بر اثر گاز گرفتن، زخمهایی در داخل دهان ایجاد می شود که با حمله باکتری های دهان،آفت ایجاد می شود)،استفاده از برخی مواد غذایی نظیر شکلات و آجیل، استرسهای محیطی و مواد شیمیایی از مهمترین عوامل موثر در بروز آفت دهان به شمار می آیند اما تاکنون دلیل خاصی برای چگونگی ایجاد آن مشخص نشده است.
دارنده 12 مدال برتر جهاني با اشاره به تاثیرکم داروهای عرضه شده بازار برای درمان این بیماری اظهار داشت:در حال حاضر برای درمان این بیماری داروهای زیادی به بازار عرضه شده است که تنها برای مدت کوتاهی برای درمان آفت دهان موثر هستند.
این دارنده نشان جوان ايراني در خصوص این طرح اظهار داشت:من در این تحقیقات برای تولید دارو به منظور درمان و از بین بردن قطعی این بیماری از فرمولاسیون گیاه دارویی مانند بلوط، بادرنجبویه استفاده کرده ام.
به گفته وی،این گیاهان علاوه بر دارا بودن یک سری از ترکیبات آنتیباکتریال، دارای موادی هستند که سبب بهبود سریعتر زخم میشود.در واقع مخلوطی از این گیاهان به درمان زخم کمک میکند.
این پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان با بیان اینکه این دارو به صورت پودر و عصاره مورد ارزیابی قرار گرفته شده است،خاطر نشان کرد: همچنین به علت دارا بودن ترکیبات خاصیت آنتیباکتریالی، ضد میکروبی و ضد قارچی این دارو، آفت دهان در مدت زمان کمتری درمان شده و دردهای ناشی از آفت دهان نیز کاهش مییابد.
گوانجی با تاکید بر اینکه در ساخت این داروی گیاهی از هیچ نوع مواد نگهدارنده استفاده نشده است، گفت: این داروی گیاهی به طور روزانه به مدت 5 دقیقه بر روی قسمتهایی که آفت دارد، قرار داده میشود. نتایج آنالیزها نشان میدهد که این دارو اثرات خوبی برای درمان این بیماری دارد.
وی این دارو را صد درصد گیاهی و بدون هیچ گونه عوارضی دانست و ادامه داد: این پودر گیاهی برای نخستین بار در جهان ساخته شده و هیچ نمونه داخلی و خارجی ندارد.
گفتنی است، تاییدیه علمی داروي آفت دهان از دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوارسگان اخذ شده و نتایج آن نیز در ژورنال جهانی اختراعات به چاپ رسیده است.