به گزارش گروه ایرانشناسی خبرگزاری دانا(دانا خبر)، برای داشتن سفری سالم و ایمن چند نکته وجود دارد که برای سلامت خود و خانواده بسیار حایز اهمیت است که می تواند شامل ایمنی خودرو، راننده و دیگر سرنشینان باشد که باید آنها را در نظر بگیریم.
در این مطلب، در مورد اینکه چگونه یک سفر جاده ای شاد و سالم داشته باشیم به چند نکته اشاره می کنیم:
.1 به جای استراحت محض به فعالیت هایی که قصد انجام آنها را در سفر دارید، فکر کنید
مسافرت معمولا به منظور رهایی از برنامه ها و کارهای یکنواخت روزانه است. پس بهتر است که طی سفر فعالیت های جدید و متوعی را انجام دهید.
برنامه ها و فعالیت هایی از قبیل دوچرخه سواری، شنا یا پیاده روی، کوهنوردی و یا هر چیز دیگری که به آن علاقه دارید و طی روزهای کاری زمانی برای پرداختن به آنها را ندارید.
.2از رانندگی با کسالت و خستگی جدا پرهیز کنید
فقط کافیست دو ثانیه چشم های شما بسته شود، خطر تصادف تا دو برابر افزایش می یابد. طبق آمار بنیاد ایمنی ترافیک، از هر شش تصادف یکی از آنها به دلیل خستگی راننده بوده است.
سعی کنید که شب قبل از سفر خواب کافی داشته باشید تا بتوانید در طول رانندگی بیدار، شاداب و متمرکز باشید، در مرحله بعد خوردن کافئین را فراموش نکنید البته شایان ذکر است که بگوییم، حدود 30 دقیقه طول می کشد تا کافئین مصرفی وارد جریان خون شود.
اگر هم در طول رانندگی احساس خستگی کردید، یک مکان امن برای توقف پیدا کنید و استراحتی کوتاه داشته باشید.
نکته پایانی در این زمینه که ایمنی راننده و مسافران را شامل می شود این است که در طی سفر راننده های عزیز از جواب دادن به هر نوع تماس تلفنی و یا انجام هر کاری که حواس وی را پرت می کند، جدا خودداری کنند.
.3 رسیدگی به خودرو مخصوصا لاستیک های آن
تنها 15 درصد از رانندگان قادر به چکاپ صحیح فشار هوای موجود در تایر ماشین خود هستند در حالی که 85 درصد باقی مانده قادر به انجام این کار نیستند. در حقیقت بعد از ترمز، لاستیک ها مهمترین بخش ایمنی ماشین محسوب می شوند.
تایر نامناسب به نحوه ترمز کردن ماشین نیز تاثیر مستقیم دارد، پس علاوه بر چکاپ فشار هوای موجود در تایر از صاف نبودن و سالم بودن آن نیز مطمئن شوید. زیرا کمی آج موجود در تایر می تواند خطر تصادف را افزایش دهد و صدمات جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.
.4کیف کمک های اولیه را همراه داشته باشید
هر اتفاق غیرمنتظره ای ممکن است که در طول سفر پیش آید که کاملا خارج از برنامه های پیش بینی شده شما بوده است که علی رغم کمک های کنار جاده ای مدت زمان طولانی را بابت پرداختن به آن باید صرف کرد. اغلب وسایلی که ما نیاز داریم در جعبه های کمک اولیه موجود است اما پیشنهاد می کنیم که قبل از سفر وسایل موجود در آن را چک کنید و کم و کاستی های آن را جایگزین کنید .
.5 وعده های غذایی خود را منظم میل کنید
حفظ قند خون در طول رانندگی بسیار حایز اهمیت است، زیرا پایین آمدن میزان قند خون شما بیشتر احساس خستگی و ناتوانی می کنید. پس سعی کنید وعده های غذایی خود را در طول سفر با غذاهای سالم و مفید به صورت منظم میل کنید.
از مصرف بالای نمک، چربی و شکر هم جدا خودداری کنید زیرا مصرف بیش از حد این سه مورد علاوه بر کالری بسیار بالای آنها، حس تنبلی و خستگی را در شما تشدید می کند و مطمئنا هیچ کس مایل نیست که حتی برای لحظه ای در سفر این حس به سراغش بیاید.
.6 رانندگی ایمن و راحت در مدت زمانی طولانی
رانندگی در راه های طولانی موجب ایجاد احساس خستگی در گردن، شانه ها و کمر می شود. به همین منظور هر راننده ای باید از شیب درست صندلی خویش و راحتی کامل آن مطمئن باشد.
علاوه بر آن نکته دیگری که انجام آن برای راننده و دیگر سرنشینان بسیار ضروری است بستن کمربند است.
.7توقفی کوتاه برای انجام ورزش و کشش داشته باشید
بعد از هر 160 کیلومتر در یک مکان مناسب، وقفه ای کوتاه داشته باشید و حرکات کششی انجام دهید تا از گرفتگی عضلات و درد در نواحی کمر، گردن، شانه و ... جلوگیری کنید. در حقیقت زمانی که شما برای مدت زمان طولانی بنشینید، گردش خون در بدن به سختی انجام می گیرد به همین دلیل با انجام حرکات کششی مخصوصا به راننده ها توصیه می شود.
.8 مراقب بالارفتن دمای داخل ماشین باشید
حتی در یک روز معتدل و آفتابی دمای داخل ماشین می تواند به سرعت افزایش یابد. کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر مستعد ابتلا به گرمازدگی هستند زیرا دمای بدن آنها نسبت به بزرگسالان سریع تر بالا می رود.
علاوه بر گرمازدگی، رانندگی برای ساعت های طولانی به دلیل اینکه شما مستقیما از طریق پنجره در معرض اشعه های مضر UVA قرار دارید، این اشعه مضر موجب احساس خشکی در پوست و در بدترین حالت هم خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد، پس از کرم های ضد آفتاب و سایبان در طول روز استفاده کنید.