در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۶۷۵۶
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۷
مسمومیت غذایی تجربه وحشتناکی است که تهدیدی بزرگ برای زندگی و سلامت افراد محسوب می شود. متاسفانه تشخیص غذای ایمن بسیار سخت و دشوار است بنابراین دانستن اینکه کدام غذاها به طور بالقوه خطرناک هستند در این زمینه کمک فراوانی به ما می کند.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا (دانا خبر)، مرکز علوم منافع عمومی آمریکا، اسامی 10 ماده غذایی که از سال 1990 موجب شیوع بیماری شده اند را اعلام کرد، از این مواد غذایی  که در تمام دنیا در دسترس هستند نباید اجتناب کرد بلکه باید نسبت به خطرهای ناشی از آن آگاه بود و به درستی مصرف کرد زیرا به صورت طبیعی بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب می شوند.

در طی این مطلب با این 10 ماده غذایی آشنا می شویم:

سبزیجات
سبزیجات به مخصوص کاهو، سبزی، اسفناج، کلم و برگ چغندر و ...جزو سبزی های بسیار محبوب هستند، اما در سال 1990 آماری مبنی بر شیوع 13600 بیماری در آمریکا گزارش شده بود که در این میان علت بروز 363 نوع از این بیماری ها به علت مصرف ناصحیح از سبزیجات بود. در حقیقت این سبزی ها می توانند از طریق کود، آبیاری با آبهای آلوده و یا شست و شوی ناصحیح قبل از مصرف موجب انتقال بیماری و ویروس شوند.

به افراد توصیه می شود برای جلوگیری از بیمار شدن و پیشگیری از هر خطر ناشی از مصرف سبزی های آلوده ابتدا آن ها را به درستی شست و شو دهند و سپس سبزی را از دیگر مواد غذایی از قبیل گوشت که موجب انتقال باکتری در آشپزخانه می شوند، جداگانه نگهداری کنند و هم چنین باید از تخته مخصوص برای برش آنها استفاده کرد.

تخم مرغ 
تخم مرغ، صبحانه مورد علاقه اغلب افراد است اما جالب است بدانید که از سال 1990 به علت دارا بودن باکتری سالمونلا موجب شیوع 352 نوع بیماری شد.

باکتری هایی در داخل تخم مرغ ها موجود هستند که تنها از طریق پخت و پز مناسب و درست می توان آنها را نابود کرد، به همین دلیل توصیه می شود از خوردن محصولات و غذاهایی که تخم مرغ خام در آن موجود است به شدت پرهیز شود.

ماهی تن
این نوع ماهی در صورت طبخ ناصحیح گرگرفتگی، سردرد و حالت تهوع شدید را ایجاد می کند.ماهی ها به علت جیوه موجود در آب دریا حاوی سم هستند که تنها از طریق پخت و پز صحیح و درست از بین می روند.
این نوع ماهی یکی از مواد غذایی است که بیشترین آمار شیوع مسمومیت و بیماری را از سال 1990 تا به امروز به خود اختصاص داده است.

سیب زمینی
سیب زمینی تازه ای که به درستی شسته و پخته شده باشد بعید است که موجب بیماری شود اما مراقب سالاد سیب زمینی و یا غذاهایی که سیب زمینی در آنها به صورت نیم پز استفاده می شود، باشید.
گوشت یکی از مواد غذایی است که منبع میکروب محسوب می شود و می تواند میکروب را به سیب زمینی و دیگر مواد غذایی موجود در آشپزخانه منتقل کند پس سعی کنید که آن را از دیگر مواد غذایی موجود در آشپزخانه  به صورت جداگانه نگهداری کنید.

پنیر
رستوران ها منبع اصلی شیوع بیماری های مرتبط با موادغذایی هستند اما در این میان برخی از انواع بیماری ها به دلیل عدم نگه داری صحیح از مواد غذایی در منزل نیز شیوع پیدا می کند.
پنیرهای آلوده حاوی باکتری هایی مانند سالمونلا یا لیستریا هستند که موجب سقط جنین می شوند، به همین دلیل پزشکان هشدار می دهند که خانم های باردار از مصرف برخی از انواع پنیرها  به مخصوص پنیر نرم مثل پنیر فتا، پنیر مکزیکی و غیره جلوگیری کنند.

بستنی
طی آمارهای گزارش شده، بستنی ها حاوی باکتری هایی از قبیل باکتری سالمونلا و استافیلوکوکوس هستند که موجب شیوع بیش از 75 نوع بیماری  می شوند.

گوجه فرنگی
کاهو و گوجه فرنگی اگر که به درستی شسته نشوند می توانند موجب رشد و تکثیر باکتری ها می شوند.
برای جلوگیری از این اتفاق گوجه و کاهو را به مدت 20 دقیقه در آب حاوی ماده ضدعفونی کننده قرار دهید و سپس بشویید. اما توصیه می شود که میوه ها و سبزیجات را قبل از مصرف مجدد شست و شو دهید و علاوه بر آن دست های خود را نیز با آب گرم و صابون به خوبی بشویید.

گفتنی است؛ باید دمیوه ها و سبزیجات خام را به از دیگر مواد غذایی به صورت جداگانه نگهداری کرد.

توت ها
یکی دیگر از منابع شایع مسمومیت های غذایی، توت ها از جمله توت فرنگی، تمشک و غیره هستند. در سال 1997 هزاران کودک در مدرسه از طریق  مصرف توت فرنگی یخ زده دچار هپاتیت نوع A شدند.

موارد دیگری نیز در این زمینه از طریق تمشک های وارداتی از شیلی و گواتمالا گزارش شده است که مصرف ناشی از آنها اسهال شدید و گرفتگی عضلات را به دنبال داشته.
ارسال نظر