به گزارش خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) منظومه شمسی که ما ساکن آن هستیم حدود 6/4 ميليارد سال پيش زمانی که ابر عظيمی از گاز و غبار به دليل كشش يا جاذبه گرانشی شروع به فروپاشی كرده تشکیل شده است.
در هنگام این فروپاشی گازها و غبارها اين ابر به يكديگر فشرده شده و شروع به چرخش كردند که بر اثر گرانش يا جاذبه سرعت گردش آنها هر لحظه افزایش یافت و در اثر اين چرخش توده به شكل بشقاب يا صفحهای تقريبا مسطح شکل در آمد که همین اتفاق موجب شد تا سيارات منظومه شمسی در صفحه ای بشقاب مانند در فرآيند فشرده شدن اين گازها تشکیل شوند و به این ترتیب سيارات همه در یک صفحه جای گرفتند و همگی در یک جهت به دور خورشید می گردند.
اگر بخواهیم تغييری در مسير حركت سیارات منظومه ها بدهیم حتما باید نيرويی به اندازه كافی بزرگ و قدرتمند به آنها ضربه وارد كند تا بتواند تغييری در نحوه حركت آنها ايجاد نمايد به طوری که ستاره شناسان بر این باورند سياره زهره يا ناهيد نیز چنین اتفاقی برایش افتاده که بر خلاف سایر سیارات به جهت معکوس و یا خلاف عقربه های ساعت به دور خود در حال چرخش است.
اما احتمالا اين برخورد آنقدرها هم شديد نبوده كه بتواند مسير حركت زهره به دور خورشيد را نيز تحت تاثیر قرار داده و تغيير دهد چون اين سياره در چرخش خود به دور ستاره خورشید همانند سایر سیارات عمل می کند.
سیارات و ستاره ها به دلیل گرانش يا جاذبه و سرعت بالایی که با آن در حال گردش هستند به شکل کره ای که قطب هایشان کمی پخ و مسطح است در آمده اند و اگر سیارک یا تکه سنگی سرگردان در فضا در این گرانش قرار گیرد و با سرعت بالایی در فضا بچرخد شکل آن نیز به مرور زمان کروی می شود.