به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، محمد حاج رسولی ها در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقهای غرب کشور با اشاره به اینکه تا پایان برنامه پنج ساله توسعه 60 سد در کشور ساخته می شود، اظهارداشت: در حال حاضر بیش از 600 سد در کشور وجود دارد که 144 سد آن ملی و بزرگ هستند.
وی ادامه داد: از این تعداد سد تنها 19 مورد در سال های قبل از انقلاب ساخته شده اما در سال های اخیر به طور میانگین سالانه سه سد در کشور احداث شده است.
مشاور وزیر نیرو در خصوص وضعیت شبکه های پایین دستی سدها هم یادآوری کرد: در سال های قبل از انقلاب سالیانه 25 هزارهکتار شبکه ساخته می شد که این رقم در سال های اخیر به 50 هزار هکتار رسید و البته پیش بینی انجام شده برای برنامه پنج ساله توسعه ساخت سالانه 80 هزار هکتار شبکه پایین دستی سدهاست.
به گفته این مسئول از افتخارات دیگر که در حوزه آب کشور رقم خورد، رسیدن به خودکفایی در حوزه آب در سال 90 بود.
حاج رسولی ها با اشاره به شرایط آب و هوایی کشور، ایران را یکی از کشورهای خشک دنیا دانست که این وضعیت ضرورت مدیریت منابع آبی را دوچندان می کند.
وی اظهارداشت: در حال حاضر متوسط بارش های کشور به کمتر از 250 میلی متر در سال رسیده است که این کاهش حتی اگر در حد چند میلی متر هم باشد اثرات قابل توجهی در پی خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب کشور همچنین از کاهش 45 درصدی جریان های سطحی آب در کشور خبر داد و افزود: در سال های اخیر در حوزه آب های زیرزمینی نیز شاهد کاهش بوده ایم.
حاج رسولی ها تصریح کرد: این شرایط آبی و خشکسالی های اخیر کشور را دچار بحران آبی می کند که سد سازی یکی از اقدامات وزارت نیرو برای حل این مشکل است.
وی تامین آب شرب مورد نیاز مردم را از مهمترین اهداف سد سازی خصوصا در مناطقی که با کمبود آب شرب مواجه هستند دانست و تاکید کرد: مهمترین هدف زیست محیطی سد سازی تامین آب شرب است و بخش کشاورزی و آبیاری در اولویت های بعدی قرار دارد.
مشاور وزیر نیرو معتقد است بخش آب، بخشی خاص و ویژه است که نیازمند توجه و اعتبارات بیشتر بوده و هرگونه غفلت در این بخش آسیب های جبران ناپیذیری را به دنبال خواهد داشت که جبران آن به زودی ممکن نیست.