به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از مهر، ستار محمودی گفت: در حال حاضر 609 دشت در كشور وجود دارد كه 253 دشت ممنوعه است و با كسری حدود 9 میلیارد مترمكعبی مخزن مواجه هستیم. قائم مقام وزیر نیرو با ارایه گزارشی از وضعیت منابع آب در ایران، 84 درصد از كشور را شامل مناطق خشک، نیمه خشک و فراخشک و 16 درصد از كشور را شامل منطقه مدیترانه ای، مرطوب و نیمه مرطوب اعلام كرد.
محمودی افزود: همچنین از 130 میلیارد مترمكعب منابع تجدید شونده آبی كشور، 92 میلیارد مترمكعب متعلق به جریان های سطحی و 38 میلیارد مترمكعب متعلق به تغذیه طبیعی است. وی با بیان اینكه در سال آبی 92 -91، 237 میلیمتر بارش در كشور رخ داده است گفت: بارش متوسط درازمدت، 240 میلیمتر را نشان می دهد كه این امر نشان از كاهش 2 درصدی حجم بارش ها در سال آبی گذشته می دهد.
وی ادامه داد: نمودار جمعیت و منابع تجدید شونده از روند افزایش جمعیت و كاهش سرانه آب تجدید پذیر كشور در 80 سال گذشته خبر می دهد. قائم مقام وزیر نیرو تصریح كرد: توسعه منابع آب در محیط زیست، تولید برق، گردشگری، ایجاد اشتغال، ارتقا رفاه و بهداشت، تامین آب شرب، توسعه صنایع، توسعه كشاورزی و دامپروری و افزایش تولید ناخالص ملی موثر است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با تشریح اثرات گردشگری آبی گفت: ارتقا فرهنگ حفاظت منابع آب، جلب مشاركت و تشویق افراد محلی، افزایش دانش و رغبت گردشگری، حفظ میراث فرهنگی، رفاه و رونق اقتصاد محلی و شكلی از استفاده مجاز از طبیعت؛ از اثرات گردشگری آبی است.
محمودی ذخایر غارها، شادی های طبیعت، ورزش، تفریحات، مناظر ساحلی، هنر و سازه های تاریخی و ابتكارات را جهات گوناگون گردشگری آبی دانست و افزود: تنوع عرصه های گردشگری در دریاچه ها، چشمه ها، دریا، جزایر، سازه های قدیمی، رودخانه ها، مناظر بكر، چشمه های آب گرم، آبشارها، یخچال ها، سدها و مخازن آنها و تالاب ها است.
قائم مقام وزارت نیرو تالاب ها را دارای نقش مهم در چرخه زیستی و غیرزیستی و محل اجتماع انبوه گونه های پرندگان، پستانداران، خزندگان و دوزیستان اعلام كرد و ادامه داد: در ایران بیش از 84 تالاب با اهمیت بین المللی شناسایی شده كه از بین آنها تاكنون 33 تالاب در قالب 22 عنوان، با مساحت كل 1481147 هكتار به كنوانسیون رامسر معرفی شده است.
وی طراحی و حفر قنات، طراحی و ساخت آكدوک ها، ساعت آبی و آبیاری كوزه ای، طراحی و احداث یخدان ها، طراحی و ساخت سدها (كریت، طرق، شوشتر و...)، فرهنگ مشاركت در ساخت و بهره برداری سازه ها توسط مردم و ادبیات، اشعار و موسیقی آب را از نمونه های فرهنگ و سازه های آبی عنوان كرد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو ایجاد دهكده های سلامت در جوار سدها، اجرای شیوه نامه فعالیت های گردشگری و تفریحی پیرامون منابع و تاسیسات آب، استفاده از ظرفیت مركز بین المللی آموزش قنات و استفاده از ظرفیت گنجینه ملی آب ایران را زمینه ها و قابلیت های توسعه گردشگری آبی در كشور مطرح كرد.