به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، این تحقیق توسط پروفسور برایان گانسلر، مدیر مرکز CAASTRO در دانشکده فیزیک دانشگاه سیدنی و دکتر گرگ مادسن از دانشگاه کمبریج انجام شده است.
این دو دانشمند چالش پیش روی خود را با ترکیب کردن دادههای دیجیتالی و تصویری از دو مطالعه نجومی بزرگ انجام دادند. این دو مطالعه به فاصله 60 سال از یکدیگر صورت گرفته بودند.
این مطالعه یکی از جامعترین تحقیقات و همگردانیهای دقیق ستارگان و کهکشانهایی است که تاکنون انجام شده و 35 درصد آسمان را با استفاده از دادههایی از سال 1949 به بعد پوشش میدهد.
پروفسور گانسلر و دکتر مادسن مطالعه خود را با آزمودن دوباره مجموعهای از پلاتهای تصویری 7400 ساله انجام دادند.
این پلاتها پیشتر توسط «رصدخانه نیروی هوایی» به شکل کاتالوگی از یک میلیارد ستاره و کهشکان، ترکیب شده بودند.
این منجمان سپس تمامی اجرام موجود در این کاتالوگ را با اندازهگیریهای مدرنتر مرکز «تحقیقات آسمان دیجیتال سولان» مطابقت دادند.
با استفاده از معیارهای بسیار دقیق، دانشمندان کاتالوگ نهایی متشکل از 44 میلیون ستاره و کهشکان را ایجاد کردند.
پروفسور گانسلر در این رابطه گفت: به دلیل وجود الگوریتمهای رایانهای هوشمند، نیازی به بررسی تمامی میلیاردها ستاره و کهشکان نداشتیم. با این حال، پردازش دادهها و آزمودن هر یک بیش از یک سال زمان برد.
وی در ادامه افزود: این بازی کیهانی دو دستاورد مهم ارایه میدهد: نخست این که اندازهگیریهای بسیار دقیقتر از شفافیت هر ستاره منفرد در مقایسه با آنچه پیشتر ممکن بود، در اختیار میگذارد و دوم این که با مقایسه دو تصویر از دو ستاره که با فاصله 60 سال گرفته شدهاند، شناسایی ستارگانی که شفافیتشان به آرامی تغییر کرده، آسان خواهد بود.
محققان دریافتند که تقریبا 250 هزار شی در کاتالوگ جدید یا حدود 0.6 درصد از تمامی ستارگان آسمان، طی بازه عمر یک انسان شفافیتشان تغییر میکند.