به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از جام جم، بر اساس گفته متخصصان، بیشتر بیماریها به کندی پیشرفت میکنند و زمانی علایم آنها ظاهر میشود که دیگر کار از کار گذشته است، اما خوشبختانه به کمک برخی بررسیها و آزمایشها میتوان از بروز آنها پیشگیری و با تشخیص به موقع نسبت به درمانشان اقدام کرد بدون اینکه زندگی فرد را به خطر بیندازد.
حالا این پرسش مطرح میشود که آیا نوع و فواصل انجام چکاپهای پزشکی در همه افراد یکسان است؟
البته که اینطور نیست، زیرا هر فردی با توجه به جنسیت، سن، سوابق ژنتیک، سبک زندگی و... به معاینات دورهای متفاوتی نیاز دارد.
اما نکته مهم این است که از چهل سالگی به بعد، باید سالی یکبار یک چکاپ کامل داشت و آزمایش خون، ادرار و مدفوع، بررسی سلامت لثه و دندانها، انجام تست ورزش برای بررسی وضع قلب و عروق، کنترل منظم فشار، قند و چربی خون، انجام تست سرطان همچون ماموگرافی و پاپ اسمیر و پوکی استخوان برای خانمها و پروستات برای آقایان، بررسی اختلالهای بینایی و شنوایی، بررسی سلامت اندامهای داخلی و... را در فهرست برنامه سالانهتان قرار داد.
بر اساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، با انجام چکاپها و معاینههای پزشکی دورهای منظم از بروز 50 درصد مرگ و میرها پیشگیری خواهد شد و شانس فرد برای رسیدن به 100 سالگی تا دو برابر بیشتر میشود.
براساس آمارها، بیماریهای قلبی و انواع سرطان از جمله مهمترین علل کاهش طول عمر افراد به حساب میآید و زمانی که به هر طریقی بتوانید ریسک این بیماریها را شناسایی کرد، راهکارهای درمانی هم نتیجه بخشتر خواهد بود.
بنابراین اگر در مرز میانسالی قرار دارید، در اولین فرصت ممکن به یک متخصص مراجعه کنید تا با انجام یک چکاپ پزشکی کامل، خیالتان بابت وضع سلامتتان راحت شود.