دکتر احسان ندایی اسکویی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) اولویت های پژوهشی ایران در زمینه فیزیک را مباحث فیزیک کاربردی دانست و گفت: با توجه به وضعیت کشور ما که در حال گذار به صنعتی شدن است، فیزیکدان ها باید بیشتر به سمت پروژه های صنعتی بروند.
ندایی اسکویی با تاکید بر این نکته که فیزیک، پایه صنعت است، خاطرنشان کرد: اساس تمام رشته های مهندسی، فیزیک است. هر پژوهشی که در زمینه مهندسی انجام می شود، چنانچه به صورت بنیادی نگاه کنیم، فیزیک هست که آن را پیش می برد.
رییس دانشکده فیزیک دانشگاه علوم پایه زنجان افزود: هم اکنون بحث فیزیک بین رشته ای در دنیا از مباحث بسیار مطرح است و پژوهشگران ما نیز باید به این سمت حرکت کنند.
او با اشاره به اینکه در همه شاخه های فیزیک در کشور جای کار پژوهشی وجود دارد زیرا که در هیچ یک از این شاخه ها کار زیادی انجام نشده است، اظهار داشت: فوتونیک، مهندسی فیزیک، ماده چگال، فیزیک آماری، فیزیک هسته ای، پلاسما و... از جمله مباحثی است که جای پژوهش بسیار دارند.
ندایی اسکویی تاکید کرد: اگر بحث ذرات بنیادی و اخترفیزیک را کنار بگذاریم، بقیه شاخه های فیزیک کاربردی هستند و در صنایع مختلف کاربرد دارند. البته این بدان معنی نیست که فیزیک ذرات بنیادی و اخترفیزیک اهمیت کمتری دارند بلکه اینها موتور پیشران فیزیک هستند اما در صنعت کاربرد کمی دارند.
رییس دانشکده فیزیک دانشگاه علوم پایه زنجان با بیان اینکه نباید به پژوهش نگاه دولتی کرد، گفت: در تمام دنیا هرجا صحبت از پژوهش است دانشمندان از پژوهانه (بودجه های پژوهشی) استفاده می کنند و این بودجه از صنعت تامین می شود نه از دولت.
ندایی اسکویی در پایان خاطرنشان کرد: در کشور ما باید اعتماد متقابل بین صنعت و دانشگاه ایجاد شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است و ما باید به این سمت حرکت کنیم.