مهدی کشاورز هدایتی، مخترع این طرح و برگزیده رتبه دوم ابتکار پانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) در خصوص این طرح گفت: ما در اين طرح با استفاده از روش کندوپاش مغناطيسی (از روش های رايج صنعت توليد سلول های خورشيدی) نانوکامپوزيتی فوق العاده نازک ساخته ایم که دارای خواص فراطبیعی (متامتریال) است و با وجود ضخامت فوق العاده کم قابليت جذب کامل نور مريی (20 نانومتر) را دارد .
وی افزود: مواد اصلی به کار رفته اين ساختار طلا و اکسيد سيليکون است. قطر طلا 4 نانومتر بوده و ساختار آن از سه لایه اصلی تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: زير لايه اصلی فیلم، طلا است که ضخامت ۱٠٠ نانومتر دارد و روی آن ٢۵ نانومتر دی اکسید سیلیکون نشانده شده است و لايه فوقانی اين ساختار نیز ٢٠ نانومتر نانوکامپوزیت طلا- دی اکسید سیلیکون دارد.
این محقق تصریح کرد: جذب فوق العاده بالای این ساختار بسیار نازک ناشی از ارتعاشات پلاسمونی طلا در لايه نانوکامپوزیت است که به واسطه قرار گرفتن روی فیلم طلا این جذب چند برابر شده و امکان رسیدن به حداکثر دریافت نور را فراهم می کند از اينرو به عنوان لايه جذب کننده فوق العاده نازک در کلکتورهای خورشيدی قابلیت کاربرد دارد.
هدایتی گفت: مهم ترین شاخصه ظاهری این ساختار به رغم استفاده از طلا به عنوان ماده اصلی آن، رنگ سیاه آن است زیرا هیچ نوری را انعکاس نمی دهد و جذب نور آن هم مستقل از زاويه تابش است از اينرو قابلیت جذب نور در تمام روز مستقل از زاویه خورشید نسبت به افق است.