به گزارش سبک زندگی خبرگزاری دانا(داناخبر)، همایش ملی زنان نقش آفرینان اقتصاد و فرهنگ با حضور دکتر حسن روحانی رییس جمهوری، صاحبه روحانی همسر رییس جمهوری، نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری همسران وزرا مانند همسر وزیر بهداشت و آموزش و پرورش، جمعی از فعالان حوزه زنان مانند فاطمه راکعی، سهیلا جلودارزاده و زهرا شجاعی ( رییس اسبق مرکز امور زنان و خانواده نهاد رییس جمهوری) و ... در سالن اجلاس سران برگزار شد و پنج تن از فعالان حوزه زنان در حوزههای مختلف به ارائه دیدگاهها و مطالبات خود از ریاست جمهوری پرداختند.
بستر لازم برای دستیابی زنان به تخصص فراهم است اما قابلیت ها هنوز ظهور نیافته است
زهرا اخوان نسب کارشناس مترجمی زبان انگلیسی و کارشناس ارشد مدیران اجرایی در این مراسم گفت: تنها توجه به تحصیلات زنان و تک بعدی عمل کردن در این حوزه نمیتواند راهگشا باشد و لازم است برای حضور زنان در عرصههای مختلف ظرفیتسازی شود و توانمندیهای آنها شناسایی و به کار گرفته شود.
وی افزود: در حال
حاضر بستر لازم فراهم شده تا زنان به تخصصهایی دست یابند اما قابلیتهای آنها هنوز
به ظهور نرسیده است.
ضرورت بستر سازی حضور زنان در سطوح عالی و مدیریتی
وی خطاب به رییس
جمهوری ضرورت بسترسازی برای حضور زنان در سطوح عالی و متوسط را متذکر شد و گفت: زمانی
که بحث حضور زنان در دولت تدبیر و امید مطرح شد اظهار شد که ظاهرا زنان در سطوح عالی
چندان شناسایی نشدند بنابراین نمیتوانند در مناطق مختلف از آنان استفاده کنند.
63 درصد از زنان تحصیلکرده بیکارند
اخوان نسب با بیان اینکه در حال حاضر با بحران بیکاری به ویژه در حوزه زنان مواجه هستیم تصریح کرد: 63 درصد از زنان تحصیلکرده بیکار هستند. آنان اساس و بنیان خانواده هستند.
وی هشدار داد که
در صورت رسیدگی نشدن به وضعیت زنان تحصیلکرده بیکار مشکلات فرهنگی و اقتصادی در
آیندهای نه چندان دور به بحران تبدیل میشود.
بسیاری از ناهنجاری های جامعه به دلیل غیبت روح زنانه است
فرشته طائرپور فیلمساز و نخستین سینماگر ایرانی که به عضویت سازمان بین المللی سینمای کودکان در آمده است به نمایندگی از زنان عرصه فرهنگ و هنر گفت: رابطه سیاست و فرهنگ نیازمند بازخوانی هوشمندانه است و اهالی سینما به تحقق این بازخوانی در دولت تدبیر و امید دلبستهاند.
وی تاکید کرد: زنان رفیقی بسیار شفیق برای درمان زخم فرهنگ کشور هستند و بخش بزرگی از ناهنجاریها به علت غیبت روح زنانه و مراقبت زنانه بوجود آمده است. زنان هرگاه نسبت به موضوعی متقاعد شوند جانانه در صحنه حضور مییابند که در این زمینه میتوان به حضور زنان در دوران دفاع مقدس اشاره کرد.
وی خطاب به رییس جمهور اظهار کرد چارهای نداریم که زنان جامعه را نسبت به سلامت، صلابت فرهنگ و اخلاق دولت متقاعد کنیم و زنان، دختران و مادران را به میدان بیاوریم.
طائرپور تاکید کرد: نجات فرهنگ جدیترین دغدغه ماست و زنان ایرانی میتوانند از یاوران و حامیان شما باشند.
دکتر شمسالسادات زاهدی استاد و پژوهشگر نمونه و استاد راهنمای برتر به عنوان نمایندهی زنان در عرصهی مدیریتی و سیاسی اظهار کرد: افزایش تعداد زنان در دانشگاهها نویدبخش پرورش مادران آگاه برای پرورش فرزندان آگاهتر است. عملکرد زنان نشاندهندهی آن است که آنان مایل به مشارکت خواهی هستند چه بخواهیم و چه نخواهیم زنان توانمندتر و فعالتر شدهاند و نظام ارزشها تغییر کرده است. این روند را نمی توان متوقف کرد اما میتوان شرایطی را فراهم آورد که سرمایهی صرف شده برای آموزش زنان به هدر نرود.
وی در ادامه گفت: نکته اساسی آن است که نباید شایستگی زنان را نادیده گرفت تا مردان به اعتبار جنسیت خود به ردههای بالا ارتقا یابند. ذکوریت الزاما با شایستگی و لیاقت قرابت ندارد. در چنین شرایطی احتمال انتخابهای نادرست بسیار افزایش مییابد و مصلحت کشور فدای ملاحظات و باورهای ناصحیح میشود.
این استاد دانشگاه افزود: تنها معیار برای گزینش افراد باید انطباق بیشتر شرایط متقاضیان با شرایط احراز مشاغل باشد. در این شرایط سطح کارآمدی و بهرهوری کشور ارتقا مییابد.
وی تاکید کرد: چنین سیاستهایی نیاز به پایش دارند. در قانون اساسی ما از مرزبندی سیاسی و قومیتی اجتناب شده و بد نیست قانون اساسی را بخوانیم.
این استاد دانشگاه پیشنهاد داد تشکیل شورای پایش برابری قانونی اساسی را داد و اظهار کرد: لازم است این شورا هر ساله عملکرد دستگاههای دولت در زمینه فراهمآوری برابریهای مندرج در قانون اساسی بررسی و نتیجه آن را منتشر کند و این کار در اصلاح مسیر بسیار موثر است.
زاهدی در ادامه گفت: لازم است عدالت در تمام ابعاد رعایت شود که از جمله آنها عدالت رویهای، مراودهای و صد البته عدالت جنسیتی است.
به گزارش ایسنا، آخرین زنی که در همایش ملی زنان نقش آفرین اقتصاد و فرهنگ سخنرانی کرد عزتالسادات میرخانی - استادیار دانشگاه و دکترای علوم انسانی بود.
وی با تاکید بر ضرورت طراحی فقهالنسوان در مراکز علمی اظهار کرد: لازم است فقهالنسوان در مراکز علمی اعم از حوزهها با حضور فعالان عرصه علمی و دانشگاهی طراحی شود.
وی در ادامه اظهار کرد: تشکیل کمیته تخصصی در فرایند تحقق اهداف لازم است تا در جهت پرکردن خلاهای حقوقی زنان و بحرانهای فقهی در حوزههای فردی اجتماعی سیاسی و بینالمللی گامهای مثبتی برداشته شود.
میرخانی تصریح کرد:
کشف قانون استدلال یکی از اساسیترین راهبردها و ضرورتهای جامعه اسلامی ماست. ورود
زنان نخبه برای حل مشکلات زنان در اجتهاد ضروری به نظر میرسد و باگذشت سه دهه از پیروزی
انقلاب اسلامی انجام اقدامی عاجل در این زمینه ضروری است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده: عدم اعتماد به شایستگیهای زنان و جوانان کفران نعمت و فرصتسوزی است
همچنین معاون رییس
جمهوری در امور زنان و خانواده خطاب به حسن روحانی گفت: ادامه عدم اعتماد به شایستگیهای
زنان و جوانان کفران نعمت و فرصتسوزی است که خداوند و آیندگان آن را بر ما نخواهند
بخشید. بیاییم زنان و جوانان را باور کنیم.
زنان باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت کنند
شهین دخت مولاوردی
در همایش زنان نقش آفرینان اقتصاد و فرهنگ افزود: براساس فرمایش حضرت امام (ره) زنان
باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت کنند. این فرمایشات ایشان حجت را بر ما تمام کرده
است و لازم است بدون افراط و تفریط و آنگونه که شایسته کرامت و عزت زنان است به این
موضوع بپردازیم.
نهادهای مدنی درخواست های خود را به دولت اعلام کرده اند
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: نوع نگاه دولت تدبیر و امید به تعامل با نهادهای مدنی و تلاش برای جلب مشارکت نخبگان و تمایل دولت برای اصلاح فعالیتها و رویههای موجود و بازسازی اعتماد که پیشتر تنزل یافته بود، موجب شد که تحت تاثیر فضای انتخابات که موجی از امید و شور و نشاط را به ارمغان آورد سیل درخواستها برای ملاقات به معاونت امور زنان و خانوادهی نهاد ریاست جمهوری سرازیر شود.
وی افزود: در این درخواستها نهادهای مدنی مختلف آمادگی خود را برای پیشبرد اهداف دولت تدبیر و امید اعلام کردند و در این جهت کارگروههای تخصصی برای بهرهگیری از ظرفیت استادان، نخبگان و نهادهای مدنی راهاندازی شد.
مولاوردی خطاب به رییس جمهوری گفت: زنان و جوانان با استقبال از شعارها و وعدههای دولت تدبیر و امید با خلق حماسه سیاسی اعتماد خود را به نمایش گذاشتند و برای خلق حماسه اقتصادی و فرهنگی نیز آمادگی دارند آنان بخشی از سرمایههای موجود برای حرکت جهادی هستند.