در نشست «تعادل تولید و ترویج علم ایران» مطرح شد؛
به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، در این نشست «مهدی زارع»، «محمد حسنزاده»، و «اسفندیار معتمدی» سخنرانی کردند.
در این نشست، رییس سالن «دستآوردهای تولید علم» این دوره نمایشگاه، اظهار کرد: در یک نگاه کلی در مییابیم به اندازهای که به تولید آثار علمی توجه شده، ترویج و همگانیسازی یافتههای علمی مورد عنایت قرار نگرفته است.
حسنزاده ادامه داد: به همین دلیل است که میان جوهر علم و واقعیات زندگی، شکاف عمیقی ایجاد شده، به گونهای که مؤسسات علمی راه خود را میروند و جامعه هم راه خود را.
این عضو هیات علمی مرکز سیاست تحقیقات علمی با اشاره به آمار و ارقام بالای انتشار کتاب و مقالات علمی در کشور، عنوان کرد: با وجود اعمال سیاستهای تشویقی برای تولید علم در مدارس و دانشگاههای کشور، متاسفانه سازوکاری برای ترویج یافتههای علمی در میان مردم در نظر گرفته نشده است.
در ادامه این نشست، رییس اتحادیه انجمنهای علمی آموزشی معلمان فیزیک ایران، با طرح نظر اندیشمند مسلمان «محمد بن موسی خوارزمی»، دانشوران را در 3 دسته تقسیمبندی کرد و افزود: کارشناسان قوانین علمی از طبیعت، تفسیرکنندگان و نویسندگان این کشفیات و مروجان این یافتهها در میان مردم، هر 3 در دسته دانشوران یک جامعه قرار میگیرند.
معتمدی با تاکید بر لزوم زنده نگاه داشتن نام و یاد مروجان علم ایران، گفت: آموزش علوم در مدارس از سال 1298 شمسی آغاز شد، اما به دلیل فقدان مدرس، این درس از دوره ابتدایی حذف شد، تا اینکه در سال 1345 با تاسیس نظام آموزشی جدید، کتاب علوم نگاشته و این درس وارد دوره تحصیلی ابتدایی شد.
معتمدی در پایان سخنانش از تلاش کسانی که از راه تالیف و ترجمه در ورود علوم جدید به جامعه زحمت کشیدند، با ذکر نام و یاد آنها قدردانی کرد.
رئیس مرکز ملی پیش بینی زلزله هم در سخنانش، هدف از ترویج فکر علمی را بالا بردن سواد علمی جامعه خواند و گفت: هر چقدر که جامعه به طور مستقیم بتواند از دستاوردهای تولید علم با کمک مروجان محلی که علم را به مواد قابل تعلیم تبدیل میکنند، بهره برد، بیش از پیش در مسیر رواج تولیدات علمی قرار میگیرد.
زارع افزود: معلمان با ترویج علم، کاری فراتر از وظیفه سازمانی خود انجام میدهند و میتوانند در این راه مثمرثمر واقع شوند.
بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 10 تا 20 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپاست.