به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا (داناخبر)، طی تحقیقاتی که توسط آدرینا ویدال، نویسنده و دستیار یک پروفسور در دانشگاه پزشکی دوک در دورهام انجام شده است، حاکی از این موضوع است که نوشیدن شیر و وجود سندرم متابولیک از جمله عواملی است که خطر ابتلا به سرطان پروستات در آقایان را افزایش می دهد.
مطالعات انجام شده بر روی یک گروهی از افراد حاکی از این موضوع است که رژیم غذایی و شیوه زندگی آقایان در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات نقش بسزایی را ایفا می کند.
یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات های پیچیده و پروتئین و چربی پایین حدود 60 تا 70 درصد خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.
کربوهیدرات خوب، هیدرات های کربن و فیبر از جمله محافظ های قوی در برابر سرطان پروستات محسوب می شوند. طی این مطالعه مشخص شد که نوشیدن شیر به مقدار زیاد می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان افزایش دهد.
سندرم متابولیک مجموعه ای از عوامل خطرسازی از جمله چاقی، فشارخون بالا، افزایش قند خون و سطوح بالای تری گلیسرید ( چربی خون) و کاهش سطح کلسترول خوب است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و سکته مغزی را افزایش می دهند.
زمانی که مردی به 2 مورد از عوامل خطرساز سندرم متابولیک مبتلا باشد، خطر ابتلا به سرطان پروستات در او تا 35 درصد افزایش می یابد و در صورت وجود سه یا چهار مورد به 94 درصد نیز می رسد.
طی این مطالعه افرادی که روزانه بیش از 2.5 وعده محصولات لبنی مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که روزانه کمتر از نیم وعده محصولات لبنی را در سبد غذایی خود دارند، 12 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. ( یک وعده محصولات لبنی عبارت است از 226 گرم لیوان شیر یا 56 گرم پنیر است)
حتی مصرف شیر بدون چربی، مردان را در معرض افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مراحل اولیه قرار می دهد. مردانی که بیش از 1 لیوان در روز شیر با چربی کامل مصرف داشتند، در مقایسه با مردانی که مصرف کمتری داشتند، خطر ابتلا به سرطان پروستات کشنده در آنها 2 برابر بود.