به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) این پیش بینی به نوعی تئوری منتشر شده توسط گروهی از دانشمندان مشغول در انستیتوی بایوفورماتیک ویرجینیا را به تائید رسانده است. در این پیش بینی که توسط انستیتوی ملی سلامتی که با نام Midas شناخته می شود انجام شده است، ساختار انتشار ابولا شبیه سازی گردیده و نتایج حاصل از این شبیه سازی، خطر وقوع یک بحران جهانی براثر این بیماری را بسیار بالا نشان می دهد. در این میان یکی از نکاتی که موجب شده است تا به این پیش بینی به صورت جدی تر نگاه شود این است که آژانس فدرال کاهش خطرات دفاعی آمریکا نیز با پشتیبانی از مرکز انجام این پیش بینی، به صورت رسمی از آن حمایت کرده است.
به گزارش سیناپرس، پیش از انتشار این نتایج توسط دانشمندان، این بیماری همه گیر در غرب آفریقا قابل کنترل به نظر می رسید و تنها 20 هزار مورد ابتلا به این بیماری در طول نه ماه به چشم خورده بود ولی این تحقیقات نشان از این دارد که تنها در یک ماه می توان شاهد مبتلا شدن 20 هزار نفر دیگر به ابولا نیز بود. این پیش بینی شاید بتواند برای دیدگاه عمومی نسبت به سلامت عمومی تاثیر گذار باشد ولی بدون شک با توجه به رشد کنترل نشده ابتلا به ابولا می توان انتظار داشت تا تعداد افرادی که به این بیماری مبتلا خواهند شد به صورت بسیار چشمگیری افزایش یابد.
برایان لوییس به عنوان یکی از محققان مشغول در بخش محاسبه میزان همه گیری در لابراتوار بایوفورماتیک ویرجینیا می گوید: «اگر بر اساس شرایط پیش بینی شده پیش برویم آنگاه تا پایان سال جاری و تنها در لیبریا شاهد صدها هزار مورد ابتلا به ابولا خواهیم بود.» این موضوع می تواند یک بحران تمام عیار ایجاد کند و نتایج این پیش بینی بسیار ترسناک به نظر می رسند.
رییس تیم فعال در این پیش بینی درباره شرایط پیش روی این بیماری و پیش بینی انجام شده می گوید: «کار با ابولا مسلما یک فرایند ایزوله شده نیست، این تحقیقات بخشی از تلاش های چند دهه و همکاری ما با آژانس فدرال کاهش خطرات دفاعی و سرمایه گذاری گسترده آنها بوده است. ما می خواهیم که با کمک آنها یک سری سوالات درباره آینده بشریت مطرح کنیم که پیش از این امکان پرسیدن آنها نبوده است و تنها با پرسیدن این سوال هاست که می توان از وقوع بحران های بزرگ جلوگیری به عمل آورد.»