به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا ( داناخبر )، در این مطلب می خواهیم با دلایل بروز عفونت قارچی ناخن، علایم و روش های درمانی و پیشگیری از آن بیشتر آشنا شویم:
عفونت قارچی ناخن چیست؟
عفونت قارچی ناخن زمانی رخ می دهد که قارچ به ناخن دست یا پا و یا به پوست زیر ناخن حمله کند. قارچ ها می توانند از طریق بریدگی های کوچکی که ممکن است بر روی پوست اطراف ناخن وجود داشته باشند و یا از طریق فاصله بین ناخن و بستر ناخن، به ناخن شما نفوذ کنند.
اگر شما به لحاظ جسمانی سالم هستید، به احتمال زیاد عفونت قارچی ناخن موجب بروز مشکلات جدی نمی شود اما ممکن است باعث بد شکل شدن، آسیب دیدن و دردناک شدن ناخن و یا بستر ناخن شود.
اما اگر به بیماری هایی مانند دیابت و یا ضعف سیستم ایمنی بدن مبتلا هستید، عفونت قارچی ناخن ممکن است منجر به مشکلات جدی تری شود. اگر از این گونه بیماری ها رنج می برید حتما بعد از مشاهده عفونت قارچی ناخن به پزشک مراجعه کرده و برای درمان آن اقدام کنید.
دلایل بروز عفونت قارچی ناخن چه چیزهایی هستند؟
مخمر ها، کپک ها و انواع قارچ های مختلف می توانند منجر به ابتلا به عفونت های قارچی ناخن شوند. بیشتر آنها همان قارچ هایی هستند که باعث ایجاد پای ورزشکاران (نوعی بیماری قارچی انگشتان) می شوند.
قارچ ها در محیط های گرم و مرطوب بهتر رشد می کنند و می توانند از فردی به فرد دیگر منتقل شوند. ممکن است شما به علت راه رفتن با پای برهنه در مکان های عمومی مانند استخر ها و یا به علت به اشتراک گذاشتن لوازم شخصی مانند حوله به عفونت های قارچی ناخن مبتلا شوید.
اگر شما به پای ورزشکاران مبتلا هستید، ممکن است این قارچ از پوست به ناخن شما گسترش پیدا کند.
علایم عفونت قارچی ناخن کدام است؟
- زرد یا سفید شدن ناخن
- ضخیم شدن ناخن
- خرد شدن و ریختن ناخن و یا جدا شدن ناخن از پوست
هنگامی که شما به عفونت قارچی ناخن مبتلا می شوید، احتمالا پوشیدن کفش، راه رفتن و یا ایستادن برای مدتی طولانی دشوار و یا حتی دردناک خواهد بود. همچنین این عفونت می تواند به سایر ناخن های شما نیز منتقل شود. با گذشت زمان، عفونت قارچی ناخن می تواند آسیب های دایمی به ناخن و یا بستر ناخن شما وارد آورد.
تشخیص عفونت قارچی ناخن چگونه است؟
ابتدا پزشک ناخن های شما را معاینه خواهد کرد و سوالاتی را در مورد علایم، سوابق پزشکی و سایر بیماری های شما خواهد پرسید. ممکن است پزشک برای تشخیص عفونت قارچی ناخن شما، آزمایش هایی را نیز تجویز کند.
درمان عفونت قارچی ناخن چگونه است؟
عفونت قارچی ناخن اگر درمان نشود به صورت خود به خود بهبود نمی یابد و ممکن است حتی بدتر نیز شود.
اگر تصمیم گرفته اید که عفونت قارچی ناخن خود را درمان کنید، می توانید از دارو های ضد قارچ بدون نسخه که به صورت کرم، لوسیون و پولیش هستند استفاده کنید. می توانید به پزشک نیز مراجعه کنید. پزشک ممکن است داروی قویتری را برای شما تجویز کند. ممکن است لازم باشد شما این دارو ها را از چند هفته تا حتی یک سال مصرف کنید.
قرص های ضدقارچ موثرترین دارو ها برای درمان عفونت های قارچی ناخن شدید، هستند. البته ممکن است این قرص ها مقداری گران قیمت بوده و عوارض جانبی خطرناکی نیز داشته باشند. اما توجه داشته باشید که این قرص ها را حتما زیر نظر پزشک مصرف کنید.
عفونت قارچی ناخن معمولا پس از درمان دوباره عود می کند. بهتر است برای پیشگیری از بروز این اتفاق موارد زیر را رعایت کنید:
- قبل از خواب پاهای خود را بشویید و به دقت خشک کنید.
- کفش هایی بپوشید که امکان تبادل هوا داشته و به رطوبت اجازه بدهند که از کفش خارج شود. بعد از در آوردن کفش از پا، آنها را تا زمانی که خشک نشده اند دوباره نپوشید.
- جوراب بپوشید و بعد از هر بار عرق کردن پا آنها را عوض کنید.
- لوازم شخصی مانند ناخن گیر، سوهان ناخن، جوراب و حوله خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
- در رختکن، حمام و یا استخر ها از دمپایی و یا صندل های مناسب استفاده کنید.