در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۸۵۱۴۱
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۵
نگرانی از شیوع بیماری «کرونا» در کشور؛
همزمان با ورود حجاج به کشور رییس اداره مراقبت‌های مرزی مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از ابتلای حجاج به ویروس کرونا اظهار نگرانی کرد و گفت: 1600 نمونه از موارد مشکوک را پیگیری کرده‌ایم که پنج مورد مثبت در کرمان داشتیم.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا، اخبار حاکی از این است که زنگ خطر بیماری‌های خطرناک در ایران به صدا درآمده‌است.
به گزارش روزنامه آرمان آن‌طور که منابع خبری اعلام کرده‌اند ابتلای 50‌نفر از حجاج به بیماری‌های شدید تنفسی، نگرانی از ورود بیماری‌های کرونا، مرس و ابولا به کشور را به وجود آورده است. اما مقامات مسوول ورود بیماری‌های خطرناکی همچون ابولا به ایران را تکذیب می‌کنند.

پیش از این هم اخباری  مبنی بر ابتلای شش نفر به ویروس کرونا در کرمان منتشر شده بود. حال، همزمان با بازگشت حجاج به کشور، بار دیگر موضوع شیوع این بیماری‌ها در کشور مطرح شده است.

نگرانی از ورود کرونا از طریق حجاج
روز گذشته، رییس اداره مراقبت‌های مرزی مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: نگران ورود حجاج و ابتلای آنها به ویروس کرونا هستیم.

محمود سروش، افزود: اکنون 1600 نمونه از موارد مشکوک را پیگیری کرده‌ایم که پنج مورد مثبت در کرمان داشتیم. او، همچنین بیماریابی فعال تمام افرادی که با موارد قطعی بیماری تماس داشته‌اند، آموزش تمام رده‌های بهداشتی - درمانی، ایجاد تریاژ تنفسی در اورژانس و انتقال کنترل عفونت، اطلاع رسانی عمومی، ارتقای کنترل عفونت، ارتقای فضای مناسب بستری بیماران و اتاق ایزوله فشار منفی، ایجاد بخش مرس و محدود کردن فضای بستری موارد شدید تنفسی و کادر درمانی آنها را از اقدامات پیشگیرانه برای شیوع این بیماری عنوان کرد.

علاوه بر این، کارشناس فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمورد بیماری‌های نوپدید و بازپدید تنفسی گفت: مرگ و میر کرونا ویروس جدید که با عنوان «مرس» یا کرونا ویروس خاورمیانه شناخته شده چهار برابر بیماری سارس است. اما، این درحالی است که دانسته‌ها درمورد این بیماری اندک است.

فرشید رضایی همچنین اظهار کرد: ‌این بیماری در 2012 از جده شروع شد و در عربستان گسترش یافت که باعث افزایش نگرانی‌ها شد و مشخص شد که با سارس متفاوت است. اولین پیک این بیماری در 2012 بود و در بهار 2014 افزایش شدید داشت.

وی درمورد اقدامات وزارت بهداشت جهت پیشگیری از این بیماری گفت:‌ کاری که ما کردیم این بود که تمام زائران ایرانی را که در عربستان بیماری تنفسی دارند، توسط تیم مراقبتی اعزام شده شناسایی کنیم و بعد از بازگشت از تمام آنها نمونه‌گیری شود.

احتمال انتقال ابولا به کشور خیلی بعید است
چندی پیش نیز، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر‌دار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه احتمال انتقال ابولا به کشور خیلی بعید است، گفته بود: در دو فرودگاه بزرگ کشور که ممکن است گاه مسافرانی از کشورهای آفریقایی وارد ایران شوند، ماموران گذرنامه آنها را به پایگاه‌های بهداشتی ارجاع می‌دهند تا با این مسافران مصاحبه شود و معاینه شوند و احتمال وجود ابتلا به ابولا در آنها به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

محمود نبوی افزوده بود: به‌رغم اینکه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده، خطر ابولا در عربستان وجود ندارد، اما وزارت بهداشت در پمفلت‌های آموزشی که به حجاج ارایه داده، علاوه بر اطلاع‌رسانی درمورد کرونا ویروس به نشانه‌های بیماری ابولا هم اشاره‌ای شده است و به حجاج متذکر شده‌ایم که تب، درد شدید عضلات و خونریزی ممکن است از نشانه‌های ابولا باشد.

وی خاطرنشان کرده‌بود: مبادی ورودی کشور از عربستان 19‌فرودگاه است که در این فرودگاه‌ها اکیپ‌های بهداشتی مستقر هستند که در صورت مشاهده علائمی مانند عفونت تنفسی، مورد معاینه قرار می‌گیرند که در صورت شدت بیماری، فرد به بیمارستان اعزام می‌شود و به افراد سالم نیز تذکر داده می‌شود که اگر تا سه هفته علائمی از بیماری مشاهده‌کردند، به پزشک مراجعه کنند.

این درحالیست که مسوولان تاکید دارند که حجاجی که به تازگی از سفر حج بازگشته‌اند در روزهای نخست بازگشت از سفر حج، حتما از دید و بازدید و روبوسی‌ با دیگران خودداری کنند تا دوره ۱۴ روزی که احتمال ابتلای فرد به این ویروس وجود دارد، طی شود.


ارسال نظر