به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از تابناک، سازمان ملل متحد بین سالهای 2010 تا 2013 میلادی مطالعه گستردهای را در حوزه چشمانداز جمعیت جهان انجام داد و در پایان مشخص شد میزان امید به زندگی جهانیان 0 /71 سال است و اگر قرار باشد این مسأله را دقیقتر بررسی کنیم، هر مرد ساکن کره خاکی بهطور میانگین 5/ 68 و هر زن 5/73 سال برای خود طول عمر پیشبینی میکند. پیش از این سازمان جهانی World Factbook در سال 2009 میلادی اعلام کرده بود که میانگین امید بهزندگی برای مردم جهان 7 /70 سال است و بر این اساس میتوان گفت طی دوره زمانی 4 سال میانگین امید بهزندگی مردم جهان فقط 3 /0 درصد افزایش یافته است. با این توضیحات، آیا میتوانید تصور کنید طی چند سال آتی قرار است میانگین عمر ساکنان کره زمین به 150 سال برسد؟
افزایش امید به زندگی
دور از ذهن به نظر نمیرسد که انسان تمایل دارد در صورت افزایش طول عمر، سالهای باقیمانده از زندگی خود را در صحت و سلامت کامل باشد تا از این اتفاق بهره کافی ببرد. پیش از این اگر یک فرد در دوره انقلاب صنعتی به سر میبرد میزان امید به زندگی برای او 40 سال بود و اگر امروز کسی متولد شود میانگین امید به زندگی برای او تقریباً دو برابر است. گوگل به عنوان بزرگترین مرکز ارایه خدمات اینترنتی در جهان نیز از همین روند برای افزایش دو برابری طول عمر انسان در دهههای آتی استفاده میکند و پیشبینی کرده است اگر همه چیز درست پیش برود، میانگین عمر انسان میتواند به 150 سال برسد. این روزها گفته میشود ساکنان کشورهای اسکاندیناوی در شمال اروپا ساعتهای کاری کوتاهتری نسبت به دیگر کشورها دارند، دستمزد بالاتری دریافت میکنند و در شرایط سلامت جسمانی و روانی بهتری بهسر میبرند. این اتفاق که اصل قانون بقای انرژی را نیز تأیید میکند، باعث شده است تا کارشناسان به این نتیجه برسند که هرچه فعالیتهای فیزیکی انسانها کمتر شود و بازده مالی برای ارتقای سطح کمی و کیفی زندگی افزایش یابد، میزان امید به زندگی آنها افزایش مییابد. البته این اتفاق میتواند مشکلاتی را برای دولتها بهوجود آورد، زیرا اگر طول عمر ساکنان یک کشور تا این میزان افزایش یابد، پولی که دولت باید به بازنشستهها پرداخت کند 20 درصد بیشتر میشود.
150 سال زندگی سالم
شرکت گوگل مدتی قبل، از تأسیس شرکتی بهنام CaLiCo خبر داد و به صورت رسمی اعلام کرد رسالت اصلی این شرکت مبارزه با امراض و بیماریهایی است که با افزایش سن انسان ایجاد میشوند و البته در این شرکت محصولاتی به تولید میرسد و روشهایی ارائه میشود که بهواسطه آن انسان میتواند به طور میانگین تا 150 سال بدون بروز هرگونه بیماری مهلک زندگی کند. این شرکت محققان و دانشمندان بزرگی را از سراسر جهان در خود جا داده است و آنها با تمرکز بر برخی شاخههای نوین تکنولوژی از جمله بیوتکنولوژی، نوروتکنولوژی و نانوتکنولوژی میکوشند میانگین سن انسان را دستکم به 150 سال برسانند و در سالهای بعد حتی آن را بیشتر کنند. دانشمندان در شرایط آزمایشگاهی به این نتیجه رسیدهاند که اگر سطح فاکتور رشد شبهانسولین(IGF-1) در بدن کاهش یابد، طول عمر به میزان قابل ملاحظه افزایش مییابد. همچنین مشخص شده است اصلاح برخی هورمونهای رشد در بدن، کنترل میزان جذب و مصرف کالری در رژیمهای غذایی و سوختوساز مناسب مواد توانسته است طول عمر موشها را در شرایط آزمایشگاهی تا دو برابر افزایش دهد. محققانی که این روزها برای شرکت گوگل فعالیت میکنند نیز به این نتیجه رسیدهاند که فرمول یاد شده برای انسانها جواب میدهد و بررسی آنها نشان داده است برخی ساکنان کره خاکی که هماکنون بیش از 100 سال دارند، به صورت ناخودآگاه همین فرمول را دنبال کردهاند.
سرمایهگذاری بزرگ گوگل
شرکت گوگل برای آنکه بتواند به صورت مدون در این زمینه فعالیت کند و پروژههای تحقیقاتی خود را در مسیر مشخص پیش ببرد، سال گذشته شرکتی را با نام CaLiCo تأسیس کرد. این نام مخفف California Life Company است که یک مرکز تحقیق و توسعه برای افزایش طول عمر انسان محسوب میشود. گوگل در اساسنامه شرکت CaLiCo اعلام کرده است که هدف از سرمایهگذاری چند میلیون دلاری در آن، افزایش طول عمر انسان تا 150 سال است و هیچ پروژه دیگری در این مرکز دنبال نمیشود. نکته قابل ملاحظه در این زمینه این است که CaLiCo تأکید چندانی بر علم پزشکی ندارد و تنها با تکیه بر فناوریهای نوین قصد دارد میانگین عمر انسان را به 150 سال برساند و در این جریان قرار شده است کنترل بیولوژی و فرایند گذر عمر انسان از طریق فناوریهای پیشرفته گوگل صورت گیرد.
«آرتور دی. لوینسان»، مدیریت شرکت CaLiCo را برعهده دارد که البته به صورت همزمان در هیأت مدیره اپل نیز فعالیت میکند. او در این خصوص توضیح داده است: «انسانهایی که یک نسل قبل از ما زندگی میکردند هرگز نمیتوانستند این مسأله را تصور کنند که دو نفر در هر نقطه از کره خاکی که باشند، میتوانند در آن واحد باهم صحبت کنند و با گذاشتن یک وسیله کوچک در جیب خود، در هر مکان و زمان با هم ارتباط صوتی، تصویری داشته باشند. این اتفاق امروزه بهواسطه گوشی هوشمند برای ما محقق شده است و بهقدری عادی با آن برخورد میکنیم که گویا از ابتدا باید این طور میبود».
لوینسان در ادامه خاطرنشان کرد: «اگر برای انسانهایی که یک نسل بعد از ما زندگی میکنند بگوییم که از ابتدا میانگین عمر انسانها 70 سال بوده است، باور این مسأله برای آنها سخت خواهد بود. فرایند افزایش میانگین عمر انسانها به قدری سریع پیش میرود که تا چند دهه آتی این مسأله یک اتفاق عادی برای همگان خواهد بود و باید از هماکنون سیاستهایی تعریف کنیم که با آن بتوان زندگی انسان 150 ساله را مدیریت کرد. تردید نکنید این عمر برای آیندگان ما کاملاً عادی خواهد بود». «لری پیج» بنیانگذار و مدیرعامل شرکت گوگل در جریان تأسیس CaLiCo اعلام کرد این شرکت سه اصل اساسی را دنبال میکند: «بهداشت، سلامت و طول عمر».
شرکت CaLiCo برای نخستین بار در سپتامبر 2013 به عنوان یکی از زیرمجموعههای گوگل معرفی شد. اما با گذشت یک سال، چند هفته قبل در سپتامبر 2014 به صورت رسمی فعالیتهای خود را برای افزایش طول عمر مردم آغاز کرد و از انعقاد قراردادی با شرکت AbbVie خبر داد که بهطور اختصاصی در این زمینه فعالیت میکند. این دو شرکت هماکنون با همکاری یکدیگر مرکز تحقیق و توسعه پیشرفتهای راهاندازی کردهاند که بر مسأله طول عمر و راههای ممکن برای حفظ و بقای انرژی بشر تأکید دارد و در آنها مطالعات گسترده برای حذف بیماریهای مهلک و کشنده انجام میشود. هر یک از این دو شرکت برای مرکز یاد شده 250 میلیون دلار سرمایهگذاری کردهاند و قرار است تا پایان سال 2014 میلادی، 500 میلیون دلار سرمایهگذاری دیگر نیز صورت گیرد تا پروژه افزایش طول عمر انسان هرچه سریعتر محقق شود. اگرچه شرکت گوگل زمان دقیقی را برای رسیدن میانگین عمر انسان به 150 سال اعلام نکرده است، اما اگر این پروژه به اهداف از پیش تعیین شده برسد باید مشکلات تازهای را برای ساکنان کره خاکی پیشبینی کنیم که از جمله آنها میتوان به کمبود فضا برای زندگی، کمبود مواد غذایی، کمبود منابع مالی و... اشاره کرد. احتمالاً گوگل بزودی پروژه دیگری را مطرح میکند تا بتواند این مشکلات را نیز کنار بگذارد.