به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، سیارک سرس (Ceres) بعنوان بزرگترین سیارک منظومه شمسی در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری در حال چرخش بدور خورشید است.
سیارک سرس به پهنای 950 کیلومتر در سال 1801 میلادی کشف شد؛ محققان اوایل سال جاری در تحقیقات خود دریافتند که آب با سرعت شش کیلوگرم در هر ثانیه در حال جاری شدن بر سطح این سیارک است.
رصدهای صورت گرفته توسط تلسکوپ هرشل آژانس فضایی اروپا (ESA) نشان میدهد که احتمالا این آب ناشی از آتشفشانهای یخ یا آبفشانهای موجود بر سطح سرس است.
محققان آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا با هدف بررسی دقیقتر این سیارک، فضاپیمای داون را در سال 2007 راهی فضا کردند؛ این فضاپیما تا ماه مارس 2015 (فروردین 94) به مدار سرس خواهد رسید.
با کمک اطلاعات جمعآوری شده توسط دوربین پیشرفته فضاپیمای داون، امکان تجزیه و تحلیل دقیق جزئیات از سطح این سیارک فراهم میشود.
اگرچه رصدخانههای زمینی و مستقر در فضا میتوانند نقشه رفتار این سیارک را تهیه کنند، اما فضاپیمای داون این نقشه را با جزیئات منحصربفردی تهیه میکند که به درک بهتر شکلگیری منظومه شمسی کمک میکند.
وجود و فراوانی آب در اجرامی مانند سیارک سرس، به درک منشأ حیات بر روی زمین و حیات احتمالی در سیارات دیگر مانند مشتری نیز کمک خواهد کرد.
فضاپیمای دوان در مسیر حرکت بسمت سرس و از فاصله 1.2 میلیون کیلومتری، تصویری از این سیارک تهیه کرده است.