به گزارش خبرگزاری دانا، دكتر سيما جعفري راد، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ضمن بیان این مطلب افزود: آن چه كه امروزه به عنوان شيوه زندگي مي شناسيم، شامل یک رژیم غذایی نامناسب و استرسهای روانی است که به صورت خواسته و ناخواسته به خود وارد میکنیم، استعمال دخانيات نيز در شيوه نامناسب زندگی بي تاثير نيست؛ شدت شيوع دخانيات بيشتر شده به طوري كه در سالهاي اخير 2.5 برابر افزایش پیداکرده است. همگی این عوامل می توانند در بروز بیماریهای مزمن تاثیر داشته باشند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز بيان كرد: تغذيه سالم موضوع بسيار مهمي است كه به عنوان فاکتور تعدیل کننده در كاهش بروز بيماريهای مزمن مؤثر است و در كنار آن بايد يك فرم بدنی ايده آل نیز داشته باشيم. این فرم بدنی ايده آل می تواند به كاهش بروز این بيماريها كمك كند.
دكتر جعفري راد گفت: آنچه كه به عنوان ارزیابی وضعیت بدنی در ظاهر استفاده می کنیم، BMIاست. برای حساب کردن میزان BMIباید وزن بدن را تقسیم بر مجذور قد بدن به متر انجام دهیم. با این روش می توان BMIبدن خود را حساب کرد. فرد با BMIبيشتر از 30 فردی چاق است و فرد با BMIبيشتر از 25 داراي اضافه وزن است. همچنین فرد با 18.5تا 24.9 BMIدارای BMIنرمال است.
وي ادامه داد: مشكل چاقي، تبدیل به مشکلی كاملا جهاني و بسيار حاد و پيشرفته و براي جامعه بشري حساستر و خطرناكتر شده است. اندازه دور كمر به ويژه در آقايان بسيار پراهميت است. اندازه دور کمر اگر بيش از 102سانتی متر براي مردان و بيش از 89 سانتی متر براي زنان باشد، فرد چاق است. هچنین اگر نسبت دور کمر به دور باسن بیشتر از یک برای مردان و بیشتر از هشت دهم برای زنان باشد باز هم خطرناک بوده و به ویژه در بروز بیماری های قلبی عروقی موثر است.
جعفري راد اظهار كرد: فعاليت فيزيكي ناكافي در قشر زيادي از جمعيت ديده مي شود و جزو عوامل بروز و شيوع بيماريهاي مزمن است. هر فرد بايد روزانه 30 دقيقه پياده روي ساده داشته باشد. يعني 3 تا 5 بار در هفته، حداقل 150 دقيقه فعاليت داشته باشد.
اين متخصص تغذيه بيان كرد: اگر دچار اضافه وزن هستيم و فعاليت ناكافي داريم بايد در آخر هفته برنامه منظم پياده روي تند داشته باشيم و با وزن گيري و اندازه گيري منظم، خود را پايش كنيم.
وي با بيان اين كه اسيدهاي چرب ترانس در بسياري از بيماريهاي مزمن نقش دارند، تصريح كرد: بايد روغنهاي جامد را كنار گذاشته و روزانه روغن خود را از روغنهاي مفيد زيتون و گردو يا ماهيهاي چرب تازه دريافت كنيم.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز اضافه كرد: افراد بايد در هنگام خرید به برچسب مواد خوراكي دقت كافي داشته و تركيبات تشكيل دهنده آن را بررسي کنند تا از ميزان مواد مفيد و مضري كه قرار است به بدن برسد آگاه شوند.
به گفته وي، هرم غذايي به ترتيب شامل سبزيجات، روغنها، گوشتها و جانشين آنها است که براساس اين هرم بايد ميزان غذاي دريافتي ما بيشتر از سبزيجات باشد.
اين متخصص تغذيه توصيه كرد: بهتر است به جاي ماستهاي معمولي از ماستهاي پروبيوتيك استفاده شود. همچنين مصرف ميوه ها و سبزيجاتي كه رنگهاي قوي دارند، توصیه می شود؛ رنگدانه های این میوه ها موجب قوام سيستم آنتي اكسيدان بدن مي شوند.
جعفري راد تصریح کرد: در کنار همه اینها، لازم است روزي يك كاسه سبزي، يك يا دو حبه سيرخام، چاي سبز هر روز صبح، آب سبزيجات تازه و ميوه هايي با رنگدانه هاي قوي مصرف شود.