به گزارش خبرگزاری دانا، این فرآیند درمانی موسوم به «تحریک مغز»، پیشتر در نواحی از دنیا برای درمان شرایط عصبی مانند رعشه یا دیستونیا به کار رفته بود؛ از علائم این شرایط میتوان به انقباض عضلات و اسپاسم اشاره کرد.
دانشمندان سنگاپوری دریافتند میتوان از تحریک عمیق مغز برای افزایش رشد سلولهای مغزی استفاده کرد که این موضوع، اثرات مضر زوال عقل را تسکین داده و حافظه بلندمدت و کوتاهمدت را ارتقا میبخشد.
این تحقیق نشان داده میتوان با تحریککردن بخش جلویی مغز که دخیل در حفظ حافظه است، و با استفاده از مقادیر ریز الکتریسیته، سلولهای جدید مغزی یا نورونها را شکل داد. افزایش سلولهای مغزی، اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد، یادگیری را ارتقا داده و شکلگیری حافظه و حفظ آن را تقویت میکند.
یافتههای این تحقیق فرصتهای جدیدی جهت ارائه راهکارهای درمانی نوین برای بیمارانی ارائه میدهد که به دلیل شرایط مرتبط با زوال عقل مانند آلزایمر و حتی پارکینسون، از کاهش حافظه رنج میبرند.
از دسترفتن حافظه در افراد مسن، نه تنها مشکلی شایع و جدی است، بلکه نشاندهنده علائم کلیدی زوال عقل است. از هر 10 فرد شصتساله، دست کم یک تن در سنگاپور از زوال عقل رنج میبرد و این موفقیت میتواند راه را برای درمان این بیماران هموار کند.
جزئیات این مطالعه در مجله eLife ارائه شد.