به گزارش خبرگزاری دانا، «آرزو کاوهای»، اظهار کرد: شایعترین علت بیاشتهایی در کودکان کمبود روی در بدن او است و در برخی موارد کمبود آهن بهعلت عدم استفاده کافی از غذاهای حاوی آهن عامل بیاشتهایی کودک میشود.
وی تصریح کرد: کودکان از 6 ماهگی شروع به خوردن غذا میکنند که در این میان خود ما هستیم که روش غذا خوردن و عادات غذایی غلط خود را به کودکان میآموزیم و آنان هم ذائقه خود را از ما کسب میکنند.
این کارشناس تغذیه افزود: برخی کودکان کم غذا نیستند و این تصور اشتباه پدر و مادر است که کودک را با دیگران مقایسه کرده و او را کم غذا تلقی میکنند، بنابراین باید از مقایسه کودک خود با دیگر کودکان خودداری کرده و اجازه دهیم هرگاه میل دارد غذا بخورد و هرگز غذا را به عنوان پاداش به کودک ندهیم.
کاوهای تصریح کرد: از 6 ماهگی که کودک شروع به غذا خوردن می کند برنامه غذاییاش را به گونهای تنظیم کنیم که سه میان وعده و سه وعده اصلی در برنامه غذایی کودک بگنجد.
وی گفت: استفاده از نمونههای رشد کودک تا هفت سالگی برای کنترل رشد قد و وزن کودک ضروری است.
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: بدن کودکان نیازمند جذب مواد مغذی است، همچنین ضروریست که کمبودهای تغذیهای روی و آهن را در کودکان جبران کنیم.
کاوهای توصیه کرد: در خصوص غذاهای کمکی کودکان باید همه غذاها را متناسب با سن کودک به او عرضه کنیم، غذاهای مقوی را که کودک دوست ندارد شکیل کرده و بشقاب غذایش را رنگین و تزئین کنیم.
وی تصریح کرد: گوشت قرمز حاوی مقادیر زیاد آهن بوده و برای رشد کودک ضروریست، بنابراین در کودکانی که از خوردن آن امتناع میورزند بهتر است شکل آن را تغییر دهیم و به اشکال زیبا و یا بهصورت کوفته قلقلی و کتلت در آوریم تا کودک به آن تمایل نشان دهد.