این محققان مطالعات خود را بر روی ۱۳,۹۸۳ شرکت کننده بالای ۱۶ سال که ۵۶ درصد آنان، زن بودند، انجام دادند؛ بخشی از پژوهش محققان بر روی رفتارهای کلیدی و روانی این افراد صورت گرفت و از دو عامل که بیشترین تأثیر را بر روی سلامت روان آنها گذاشته بود متعجب شدند: سیگار کشیدن و نخوردن میوه و سبزیجات.
در میان این افراد، ۳۳.۵ درصد آنان از سطح بالای ذهنی برخوردار بودند که حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات در روز میخوردند، ۳۱.۴ درصد، ۳ یا ۴ بار میوه در روز میخوردند، ۲۸.۴ درصد یک یا ۲ وعده در روز میوه میخوردند و تنها ۶.۸ درصد کمتر از یک وعده میوه و سبزیجات میخوردند.
«ساوریو استرانجز» محقق این مطالعه می گوید: «دادهها نشان داد افرادی که مصرف میوه و سبزیجات بالایی دارند، کمتر در معرض ابتلا به بیماریهای روان قرار دارند.»
به گفته محققان مصرف کم میوه و سبزیجات ۱۵ درصد خطر ابتلا به بیماریها را افزایش می دهد؛ البته عوامل دیگری مانند شیوه زندگی نیز در کوتاه شدن عمر و بیماری روحی و روانی اثر دارند.
اما محققان اصرار دارند که ارتباط روشنی بین مصرف میوهها و سبزیجات و سلامت بدن و روح وجود دارد و به خوبی نشان داده شده است که مردان و زنان در صورت مصرف زیاد میوه و سبزیجات شانس بیشتری برای سالم ماندن دارند و اثرات بیشتری در مغز آنها میگذارد.