به گزارش خبرگزاری دانا، جلسه تعیین تکلیف بدهی بیمه ها به بیمارستان ها روز گذشته به ریاست معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد. در این جلسه، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وزیر بهداشت، وزیر رفاه، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، رئیس کل بانک مرکزی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت و مدیرعامل بانک رفاه کارگران نیز حضور داشتند.
دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت معتقد است که تدوام روند موفق طرح تحول نظام سلامت، مشروط به تامین اعتبارات لازم است که بخشی از این اعتبارات را بیمه ها تامین می کنند.
این در حالی است که وزیر بهداشت از نحوه همکاری بیمه ها در پرداخت مطالبات وزارت بهداشت به شدت گلایه مند بوده و گفته است که بیمه سلامت مدعی است پولی از دولت دریافت نکرده است و تامین اجتماعی که قرار نبوده پولی از دولت بگیرد ، موضوع طلب صندوق بازنشستگی و مستمریهای خود از دولت را مطرح می کند در حالی که آنچه به حوزه ما مرتبط است بیمه باید پول خدمتی را که خریداری کرده است پرداخت کند.
هاشمی، عدم پرداخت به موقع مطالبات، رفتار غیر دوستانه در مورد کسورات و رسیدگی به اسناد و کوچک کردن سبد خدمات توسط بیمه ها را مورد انتقاد قرار داد و گفت: این گونه اقدامات چیزی جز تضعیف دولت نیست و آنها نمی توانند مدعی باشند که به دولت کمک می کنند.
به گفته وزیر بهداشت، از اول سال تا کنون سازمان تامین اجتماعی با وجود کسر حق بیمه و دریافت از بیمه گذار، تنها ۵ درصد از مطالبات را پرداخت کرده و این نشان می دهد که آنها قصد دارند طرح تحول سلامت را متوقف کنند.
در همین حال، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری نیز در جلسه روز گذشته بر لزوم تدوین طرحی جامع برای جبران کسریها و پرداخت به موقع بیمه ها به مراکز درمانی و بیمارستان ها تاکید کرد و گفت: اگر طرحی مناسب و کارآمد برای حل این مشکل تدوین شود، خدمتی ماندگار است که نظام درمانی کشور را ساماندهی خواهد کرد.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به پیشنهادات مطرح شده برای حل مشکل بدهی بیمه به بیمارستان ها با استفاده از تسهیلات بانک های تجاری توسط سازمان های بیمهگر، این طرح را مثبت ارزیابی کرد و از رئیس کل بانک مرکزی خواست گروهی را تعیین کند تا به همراه نمایندگان دستگاه های ذی ربط، جزئیات و مسائل فنی موضوع را به دقت مورد بررسی قرار دهند و نتیجه را اعلام نمایند.
بر اساس آنچه که دکتر محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت عنوان داشته است؛ بیمه ها در سال جاری تقریبا پرداختی به مجموعه وزارت بهداشت نداشته اند و کمتر از ۷ درصد از اسناد سال ۹۴ پرداخت شده است. این در حالی است که برخی از سازمان های بیمه گر هیچ پرداختی در سال جاری نداشته اند.
وی با بیان اینکه بیش از ۷ هزار میلیارد تومان خدمات در این مدت ارائه شده است، گفت: موعد بیش از ۴ هزار میلیارد تومان از این اسناد سپری شده است. در صورتی که این مشکل حل نشود در ماه های آتی چالش های بیشتر در بیمارستان های وزارت بهداشت خواهیم داشت. این در حالیست که نیمی از این مطالبات مربوط به بیمه سلامت ایرانیان و نیمی دیگر مربوط به بیمه تامین اجتماعی است.